Tømreruddannelse - Uddannelse til tømrer
 
Erhvervsuddannelser//Byggeri, håndværk og service//Træfagenes byggeuddannelse//Tømrer Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
FVU

Tømrer – solidt håndværk til alverdens formål

Det handler om solidt træ-arbejde. I alle mulige sammenhænge. Når køkkenet skal monteres eller taget skal rejses, er tømreren nemlig en afgørende arbejdskraft.

Med et speciale som tømrer udfører du alt normalt træarbejde på bolig- og erhvervsbyggeri. Det gælder lige fra fremstilling og isætning af vindueskarme, vinduer og døre til opbygning af karnapper og kviste.
Også-som-EUXUddannelsen til tømrer kan også tages som en EUX Tømrer
tomrer
Uddannelsen til tømrer
tomrer
Uddannelsen til tømrer
Gennem specialet lærer du at bruge og vedligeholde værktøj og maskiner. Du lærer at lave arbejdstegninger, opbygge tømmerkonstruktioner og vurdere materialer og kvalitet.

Som tømrer er du en central del af arbejdet på en byggeplads, hvor du kommunikerer med andre håndværkere og med kunderne – gennem specialet får du masser af erfaring i at tale med andre, så de føler sig trygge ved din indsats.

Specialet som tømrer er for dig, som brænder for et arbejde, hvor du møder et utal af varierede opgaver – men med træet som dit absolut foretrukne materiale.  

Uddannelsens opbygning
Du starter på skolen enten på grundforløb 1 eller på grundforløb 2 - afhængig af din baggrund.

Adgangskrav
Læs mere om kravene til grund- og hovedforløb.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Uddannelsen tager 3 - 3½ år plus grundforløbet. Hvis du er 25 år eller derover, kan du starte på en EUV (Erhvervsuddannelse for Voksne), hvor forløbet som regel er kortere.

Praktik
Under uddannelsen kommer du i praktik i en virksomhed. Det er dit eget ansvar at finde en læreplads, men skolen hjælper naturligvis gerne med gode råd. Det er en rigtig god idé at tage ud til de steder, hvor du kunne tænke dig at komme i lære. Husk at bruge dit netværk og holde øjne og ører åbne.

Skolepraktik
Hvis du ikke finder en læreplads, er der mulighed for at færdiggøre din uddannelse i skolepraktik.

Kan jeg læse videre?
Med et speciale som tømrer kan du læse videre til bygningskonstruktør, diplomingeniør eller arkitekt.

Økonomi
Hvis du har en uddannelsesaftale, inden du påbegynder dit grundforløb, så får du løn allerede her. Har du ikke en uddannelsesaftale, når du starter, kan du søge om SU – vel at mærke, hvis du er over 18 år.

Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe sikkerhedssko, passende arbejdstøj og tegnerekvisitter.

Hvor kan jeg tage uddannelsen?
Uddannelsen foregår på Syddansk Erhvervsskole, Risingsvej i Odense og Boulevarden 36 i Vejle. Grundforløbet kan desuden tages på Tinghusgade 12 i Grindsted.

Hvor finder jeg job efter uddannelsen?
Som tømrer bliver du typisk ansat i byggebranchen.

Kontaktoplysninger
Du er velkommen til at kontakte vores uddannelses- og erhvervsvejleder Mogens Andersen i Odense eller Dorte Bladt i Vejle, se kontaktinfo i faktaboks.

Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
Redigeret af suss den 31. okt 2016
       
 
Varighed:
3 - 3½ år + grundforløb
Adgangskrav til grundforløbet:
Adgangskrav til hovedforløbet:
Undervisningssted:
Risingsvej 60 i Odense, Boulevarden 36 i Vejle eller Tinghusgade 12 i Grindsted (kun grundforløbet)
Kan jeg læse videre:
Ja
Økonomi:
SU og lærlingeløn
Befordring/ transport:
Vejleder:
Odense: moa@sde.dk, Vejle og Grindsted: llha@sde.dk og dob@sde.dk
Elevadministration:
Odense: chn@sde.dk Vejle: cgs@sde.dk
Nye hold begynder:
Odense: Grundforløb 1: 9. august 2017, Grundforløb 2: 16. januar 2017, Vejle og Grindsted: Grundforløb 1: August 2017, Grundforløb 2: januar 2017
 
       
adgangskrav
tilmelding
     
byggeoganlaeg 
sdeny
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version