Odense Tekniske Gymnasium Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
FVU
Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium

Overvejer du HTX?

Bare rolig - der kommer mere information, når vi nærmer os datoen :-)

Infomøde_banner_hjemmeside_lille

Vælg mellem 11 spændende studieretninger

- hvis du starter på Odense Tekniske Gymnasium i 2017

Den nye gymnasiereform har gjort det lidt lettere at være ung og skulle vælge gymnasial uddannelse.
I første omgang skal du nemlig blot koncentrere dig om, hvilken gymnasieuddannelse der passer til dig og dine fremtidsdrømme - og altså ikke koncentrere dig om valg af en bestemt studieretning på nuværende tidspunkt.

Falder dit valg af gymnasieuddannelse på HTX, vil du på Odense Tekniske Gymnasium starte på et grundforløb, hvor du får mulighed for at snuse til de 11 forskellige studieretninger, vi tilbyder.
Først i slutningen af grundforløbet, som varer 3 måneder, skal du så vælge, hvilken studieretning du ønsker at fortsætte på. 

Måske ved du allerede nu, hvilken gymnasieuddannelse (og studieretning) du vil vælge. Men hvis du stadig er i tvivl - eller bare gerne vil vide mere om HTX-uddannelsen og Odense Tekniske Gymnasium - kan du med fordel bladre vores folder til kommende studerende igennem.

Vi håber, vi har lige netop dén ungdomsuddannelse og studieretning, der passer til dig.

Udfordringer - Kreativitet - Sammenhold. Vi skaber fremtidens vindere!


Lille_Anvendt naturvidenskab
Bioteknologi A - Idræt B
Se dine videreuddannelsesmuligheder med denne studieretning. 

Bioteknologi A - Matematik A
Se dine videreuddannelsesmuligheder med denne studieretning. 

Matematik A - Fysik A
Se dine videreuddannelsesmuligheder med denne studieretning.

Matematik A - Kemi A
Se dine videreuddannelsesmuligheder med denne studieretning.

Matematik A - Biologi B
Se dine videreuddannelsesmuligheder med denne studieretning.

Matematik A - Programmering B
Se dine videreuddannelsesmuligheder med denne studieretning.Lille_Kommunikation

Kommunikation og IT A - Design B
Se dine videreuddannelsesmuligheder med denne studieretning.

Kommunikation og IT A - Programmering B
Se dine videreuddannelsesmuligheder med denne studieretning.

Kommunikation og IT A - Samfundsfag B
Se dine videreuddannelsesmuligheder med denne studieretning.Lille_Teknologi

Teknologi A - Matematik A
Se dine videreuddannelsesmuligheder med denne studieretning.

Teknologi A - Design B
Se dine videreuddannelsesmuligheder med denne studieretning.

T for Texas, teknologi og thumbs up!

18. november 2016

213_ny
Eleverne i 3.H interesserer sig for sociale medier, sprog, computerspil, kultur, robotteknologi og meget, meget mere i den dur. De har derfor lige fra starten af deres uddannelse på Odense Tekniske Gymnasium valgt at specialisere sig i kommunikation/it, engelsk og samfundsfag – og dermed sat en udpræget international og målrettet kurs for deres fremtid.


Fagene på den studieretning, 3.H har valgt, er i den grad med til at pleje deres interesser og underbygge deres fremtidsdømme. Som en del af deres uddannelse tog klassen bl.a. for få uger siden af sted til Texas for at udforske og opleve det amerikanske sprog, skolesystem og samfund i hele tre uger. 

Eleverne har lige siden, de startede deres HTX-uddannelse, vidst, at de skulle på studietur til det sydlige USA i 3.G, og det var derfor også med store forventninger og fyldte kufferter, at de 23 elever og to undervisere drog mod vest den 14. oktober.

”Til at starte med tænkte jeg bare fedt, jeg skal til USA i 3.G. Det er først i løbet af uddannelsen, jeg fandt ud af, hvad vi egentlig kunne bruge sådan en studietur til – det var jo ikke bare for hyggens skyld, at vi skulle derover,” siger Omar Amin fra 3.H og tilføjer: ”For selvom det var en super hyggelig tur, hvor vi virkelig kom tættere på hinanden og oplevede Texas på egen hånd, så har vi ikke kun fået en masse oplevelser, men også en masse læring med hjem i tasken”. 

171
356
Studietur med streg under studie

Hverdagen over there mindede på nogle måder om elevernes hverdag herhjemme.  For selvom 3.H oplevede en hel masse, mens de var på besøg i den ærkeamerikanske stat, fyldte studielivet også en stor del. Eleverne gik nemlig i skole fra 8.00-16.00 mandag til fredag, mens de var derovre – og fik lektier for af både deres almindelige undervisere og af deres amerikanske undervisere på Austin Community College.
”Det hedder jo en studietur, fordi man skal studere på turen. Og det gjorde vi også,” fortæller Frederik Bolding fra 3.H.

Omdrejningspunktet for undervisningen var at skabe et interaktionsdesign i form af et såkaldt Edu-game, altså et computerspil med et tydeligt læringsformål. I ægte HTX-stil var det dog ikke nok at udvikle spillet. Eleverne skulle også lære at forklare og sælge deres koncept – på engelsk selvfølgelig. For ideer er sjældent noget værd i den virkelige verden, hvis man ikke kan overbevise andre om dem.
Faget ”public speaking” var derfor et vigtigt element på skoleskemaet i Texas – og et fag, som eleverne i den grad følte rykkede dem og styrkede dem i deres engelske sprog og argumentationsteknik.
”Vi kan uden tvivl bruge meget af det, vi lærte på Austin Community College, når vi skal til de afsluttende eksaminer til sommer, men i høj grad også i fremtiden”, siger Omar.

288

575

En ordentlig bid af Texas
Texas-turen bød selvfølgelig også på en lang række mere turistprægede oplevelser. Fritiden kunne nemlig håndteres, som eleverne ønskede det, og her var en af de helt store oplevelser et besøg på NASAs hovedkvarter i Houston, hvor de fik lov til at komme helt ind i kontroltårnet, som overvågede første månelanding tilbage i 1969 – og de snakkede med ægte astronauter, hørte om rumteknologi og fremtidige rumprojekter.

Herudover oplevede eleverne også nogle af de mange ærkeamerikanske og klassiske dele af Texas’ kultur. De så rodeo (og altså ikke bare på en mekanisk tyr), besøgte det nationalhistoriske mindesmærke Alamo, shoppede sig halvfattige i outlet malls, tilberedte mad til hjemløse, så basket og NFL med flere tusinde storheppende tilskuere, spiste mængder af snaskede burgere (også med mere end to bøffer i), deltog i et såkaldt viewing party med live transmission af en hed debat mellem de to dengang amerikanske præsidentkandidater Trump og Hillary, sejlede i riverboat og besøgte en skydebane, der er en lige så almindelig familieaktivitet, som en tur i Bilka er herhjemme.
Mange af oplevelserne havde eleverne planlagt allerede hjemmefra – og glædet sig til at opleve i virkeligheden.

128
212

127
Enorm gæstfrihed og interesse
Hvad eleverne til gengæld ikke havde forventet at opleve i det store land langt fra Danmark, var den enorme gæstfrihed, venlighed og interesse, de blev mødt med – uanset om de sad i en taxa, besøgte en butik eller spiste på restaurant, mødte de smil og oprigtig interesse fra amerikanerne.
”Når vi kørte med bus til skole, var der flere vildt fremmede, der spurgte, hvor vi kom fra – og samtalen stoppede ikke her. De virkede generelt meget interesserede i os og i vores kultur”, fortæller Frederik. 
Eleverne kom dog ikke kun tættere på den amerikanske befolkning, de kom også tættere på hinanden.
”Turen har gjort, at vi, i endnu højere grad end tidligere, er blevet kammerater i stedet for blot at være klassekammerater,” siger Omar, som i tre uger har været nonstop sammen med en eller flere af de 22 andre elever fra sin klasse.

853
634
En oplevelse for livet – og en gevinst for fremtiden
”Jeg synes bestemt, vi har fået noget ud af turen – både fagligt og socialt,” siger Omar. Og selvom rejsen selvfølgelig ikke har været gratis, er der i den grad tale om en positiv investering i fremtiden, mener han.
”Ja, vi er blevet bekræftet i, at vi ikke bare kan klare os på engelsk, men også kan udvikle og sælge koncepter og ideer selv om det foregår på et fremmedsprog og udenfor Danmarks grænser”, fortæller Frederik.
Begge drenge drømmer om at forsætte deres uddannelsesliv efter sommerens studentereksamen med et studium i datalogi eller robotteknologi på Syddansk Universitet.

Pøj, pøj,  når den tid kommer – og i første omgang: velkommen hjem!

129

Fotocredit: Magnus Axelsen, 3.H

Redigeret af Louise Lyngsø Kjærulff den 24. nov 2016
       
 
T for Texas, teknologi og thumbs up!

Eleverne i 3.H interesserer sig for sociale medier, sprog, computerspil, kultur, robotteknologi og meget, meget mere i den dur. De har derfor lige fra starten af deres uddannelse på Odense Tekniske Gymnasium valgt at specialisere sig i kommunikation/it, engelsk og samfundsfag – og dermed sat en udpræget international og målrettet kurs for deres fremtid.

Katastrofer styrkede kammeratskabet

Det ikke bare brændte, men brændte virkelig på, da temadagen ”Odense brænder” startede onsdag morgen den 5. oktober. Det var i hvert fald, hvad de intetanende elever fik at vide.
En live nyhedstransmission opridsede situationen: En voldsom orkan havde ført Danmark og specielt Odense i undtagelsestilstand – og regeringen havde udpeget eleverne på Odense Tekniske Gymnasium til at have de fornødne kompetencer til at håndtere situationen.

Idrætsdagen skaber sammenhold

Efteråret er over os, og det betyder samtidig, at det er tid til den årlige idrætsdag på Odense Tekniske Gymnasium. Heldigvis havde vejret ikke opdaget, at sommeren er forbi.

 
 
       

1.g 2016/17 - valg af studieretning

COLOURBOX6345114

OTGMagasin #1

Læs det helt nye nyhedsmagasin af elever - for elever og undervisere på Odense Tekniske Gymnasium

OTGMagasin (forside)2

OTG på Instagram

Følg os på @Odense_Tekniske_Gymnasium

Instagram1

Nøgletal 2014/15

for HTX på Odense Tekniske Gymnasium

Tal

Karaktergennemsnit - klik på link
Fuldførelsesprocent - klik på link
Overgang til uddannelse - klik på link

     
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version