Frisøruddannelse - Uddannelse til frisør
 
Erhvervsuddannelser//Hår, wellness og sundhed//Frisør Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
FVU

Frisør: Vejen til et kreativt job hvor hår, look og trends er i spil

Drømmer du om at være med til at gøre andre mennesker smukke og bruge dine kreative evner? Så er frisøruddannelsen det rette sted for dig!

Som frisør kombinerer du kreativitet med gode håndværksmæssige færdigheder. Vi kalder det kreativitet i fingrene. Som frisør arbejder du med mode, form og farver – og du har hele tiden fokus på tidens trends.

Du kan se en film om uddannelsen til frisør ved at klikke på billedet herunder.

Arbejdet som frisør byder på vask, klipning, farvning, permanent af hår og styling. Derudover retter og farver frisøren også bryn og ordner skæg. Jobbet kan også indeholde ansigtsmassage, lægning af makeup og manicure.

Uddannelsen består af både teori og praksis. Du lærer håndværket fra grunden og får også kendskab til kundepsykologi, så du altid kan give en god service. Som frisør skal du være i god form, da du det meste af tiden skal stå op. Under uddannelsen lærer du om arbejdsmiljø og ergonomi, så du ved, hvordan du skal passe på dig selv og dine kunder.

Uddannelsens opbygning
Du starter på skolen enten på grundforløb 1 eller på grundforløb 2 - afhængig af din baggrund. Du kan også gå i gang med uddannelsen i ny mesterlære ude i en virksomhed, hvor du efterfølgende fortsætter på hovedforløbet.

Adgangskrav
Læs mere om kravene til grund- og hovedforløb.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Uddannelsen til frisør tager 3½ år plus grundforløbet. Hvis du er over 25 år, kan du starte på en EUV (erhvervsuddannelse for Voksne), hvor forløbet som regel er kortere.

Praktik
Under uddannelsen kommer du i praktik.

Skolepraktik
Hvis du er begyndt på grundforløbet på en kvotepladsordning, men ikke har fået en uddannelsesaftale, kan du færdiggøre uddannelsen i skolepraktik.

Økonomi
Under grundforløbet får du SU, hvis du er fyldt 18 år og ikke har en praktikplads. Når du starter på hovedforløbet, går du over på lærlingeløn. Har du en praktikplads under grundforløbet, får du løn allerede her.

Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe værktøj til en værdi af ca. kr. 2.500.

Hvor kan jeg tage uddannelsen?
Du kan tage uddannelsen til frisør på Syddansk Erhvervsskole på Munkebjergvej i Odense.

Hvor finder jeg job efter uddannelsen?
Mange frisører vælger at etablere sig som selvstændig. Du kan også vælge at blive ansat i en frisørsalon.

Kan jeg læse videre?
Du kan videreuddanne dig inden for virksomhedsledelse ved at tage en mesteruddannelse, som Håndværkerrådet har udarbejdet i samarbejde med Danmarks Frisørmesterforening.

Kontaktoplysninger
Du er velkommen til at kontakte uddannelses- og erhvervsvejleder Mette Blæsbjerg Nielsen.

Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
Redigeret af suss den 29. nov 2016
       
 
Varighed:
3½ år + grundforløb
Adgangskrav til grundforløbet:
Adgangskrav til hovedforløbet:
Undervisningssted:
Munkebjergvej i Odense M
Kan jeg læse videre:
Ja
Økonomi:
SU og lærlingeløn
Befordring/ transport:
Vejleder:
mrg@sde.dk
Elevadministration:
hh@sde.dk
Nye hold begynder:
Grundforløb 1: 9. august 2017. Ansøgningsfrist 2. august 2017. Grundforløb 2: 15. januar 2018. Ansøgningsfrist 3. november 2017
 
       
adgangskravny
tilmelding
   
Faktaark

     
kropogstil
sdeny
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version