Erhvervsuddannelser//Metal, industri og teknologi//Smed Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
FVU

Smed: Klassisk håndværk og højteknologi i ét

Her er uddannelsen for dig, der brænder for arbejdet med jern og metal.

smedEn uddannelse til smed giver dig rig mulighed for at kombinere stærke håndværksmæssige evner med kreative indfald, når det gælder produktudvikling. Du lærer for eksempel, hvordan tegninger kan omsættes til konkrete produkter. Som smed får du et skarpt blik for præcision og de mange muligheder med forskellige former for materialer.

Under uddannelsen til smed lærer du at svejse, bukke, klippe, bore, fræse, dreje og skære gevind.  I dag indgår mange smede i produktionen og installationen af forskellige dele til maskiner og anlæg. Derfor er smede-uddannelsen også en vej til arbejdet med avanceret teknologi - blandt andet robotteknologi.

Gennem uddannelsen til smed får du viden om, hvordan du løser mange former for tekniske opgaver, der skal leve op til både økonomiske og lovmæssige krav.

En smede-uddannelse er vejen til et spændende job i den moderne jern- og maskinindustri. Der er masser af jobmuligheder i branchen.

Specialer og trin
Uddannelsen som smed har trinnet bearbejdning og specialerne klejnsmed, aluminium, rustfast og svejser.

Yderligere oplysninger
Du kan læse mere under de enkelte specialer. Du er også velkommen til at kontakte uddannelses- og erhvervsvejleder Karl Johan Kristensen i Odense eller Poul Holst Petersen i Vejle.
Redigeret af suss den 18. aug 2015
tilmelding
     
produktion
sdeny
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version