Odense Tekniske Gymnasium Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
FVU
Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium

Katastrofer styrkede kammeratskabet

6. oktober 2016

Det ikke bare brændte, men brændte virkelig på, da temadagen ”Odense brænder” startede onsdag morgen den 5. oktober. Det var i hvert fald, hvad de intetanende elever fik at vide.
En live nyhedstransmission opridsede situationen: En voldsom orkan havde ført Danmark og specielt Odense i undtagelsestilstand – og regeringen havde udpeget eleverne på Odense Tekniske Gymnasium til at have de fornødne kompetencer til at håndtere situationen.


Temadag OTG - Odense Brænder 004
De halvtrætte elever fik hurtigt øjne og var med på dagens udfordring om at redde Odense. Eller i hvert fald så mange som muligt, for ikke alle liv kunne reddes. Hvem der måtte ofres – de uarbejdsdygtige eller de arbejdsdygtige – ja, det måtte eleverne selv prioritere.

Efter en kort introduktion blev eleverne i 15-mandsgrupper sendt af sted på dagens mission bestående af 23 forskellige workshops. Hver gruppe skulle igennem fem udvalgte workshops, som både bestod af fysiske, mentale og etiske udfordringer og dilemmaer.

Temadag OTG - Odense Brænder 022

Noget for alle og enhver
Man siger, at en ulykke sjældent kommer alene, og det var da heller ikke tilfældet på temadagen. Faktisk var der katastrofer og ulykker over alt på gymnasiet – heldigvis kun fiktive.

Orkanen havde nemlig medført oversvømmelser, så vandet var blevet forurenet. Dele af elforsyningen og kommunikationssystemerne var brudt ned. Infrastrukturen var flere steder skadet. Samtidig var byen påvirket af mange flygtninge. Der var mangel på mad, og en række brande skulle slukkes. Pyha, der var noget at tage fat på for eleverne. Kriseplaner skulle derfor lægges, og svære beslutninger træffes.

Temadag OTG - Odense Brænder 199
Julie Kofoed og Martin Lindgaard fra 1.i var sammen med deres 13 holdkammerater igennem fem workshops.

”Det fedeste var, da vi skulle rappelle ned af bygningen. Vi fik at vide, at orkanen havde ødelagt trappen, så vi var nødt til at komme ned fra bygningen på en alternativ måde,” fortæller Martin.

Julie var derimod mest begejstret for en af de mere jordnære workshops.
”Jeg synes, dagens bedste workshop var den, hvor vi skulle samarbejde om at redde en dukke, som lå fastklemt under en masse betonklodser,” siger hun.

Herudover oplevede gruppen i løbet af dagen ødelæggelserne i Tjernobyl efter atomkatastrofen i 1986 helt tæt på ved hjælp af virtual reality-briller. De sendte meddelelser med vandraketter over Odense Å. Og de så et spektakulært scienceshow opført af elever fra DTU. Alt sammen noget, der faldt i eleverne smag.

”Vi lærte faktisk en hel del – samtidig med, at dagen bare var super fed,” siger Martin, mens Julie supplerer: ”Ja, de havde virkelig gjort noget ud af det. Alt hang sammen – og så var den indledende nyhedsudsendelse virkelig autentisk og godt lavet.”

Temadag OTG - Odense Brænder 040

Temadag OTG - Odense Brænder 027
Samarbejde og sammenhold
Eleverne var inddelt i grupper på tværs af de tre årgange – for den seneste tilfredshedsundersøgelse viste, at mere samarbejde mellem 1., 2., og 3.g’ere netop var et ønske fra flere elever.

”Det var rigtig hyggeligt at møde nogle nye mennesker, og skulle samarbejde med dem,” siger Martin og fortsætter: ”Vi 1.g’ere kunne selvfølgelig godt mærke, at de ældre årgange måske var lidt klogere og tog styringen i starten, men efter et lille stykke tid mærkede man ikke nogen forskel eller følte, at de andre var fremmede – så var vi et hold”.

Også på de enkelte workshops kunne undervisere og udefrakommende gæster berette om en flok glade, samarbejdsvillige elever, som gik engageret til opgaverne. Selv på de poster, hvor eleverne skulle vise, at de var arbejdsdygtige ved at vaske op eller stå i lang kø for at søge om opholdstilladelse, var stemningen i top og engagementet stort.

Temadag OTG - Odense Brænder 101

I løbet af dagen oplevede eleverne også sporhunde optræde og prøvede at udlægge brandslanger på rekordtid, slukke en brand (og ved et uheld give gymnasiets kommunikationsmedarbejder en gedigen omgang buksevand!).

Andre workshops handlede bl.a. om at kryptere koder, fremstille primitive mobilopladere, tilberede krisemad, gøre forurenet vand drikkeklart samt bygge hytter og broer af træ. 

Herudover var der en række mere stillesiddende, men ikke mindre spændende workshops med blandt andet demonstration af, hvordan man identificerer lig, udøver krisepsykologi, vælger og fravælger personer, når ikke alle kan overleve – og meget, meget mere.

Temadag OTG - Odense Brænder 182

Tak til alle, der gjorde temadagen til en succes – nuværende og tidligere elever, undervisere, øvrigt personale og ikke mindst pædagogisk udvalg og alle de eksterne samarbejdspartnere!

Temadag OTG - Odense Brænder 078

Temadag OTG - Odense Brænder 025

Temadag OTG - Odense Brænder 062

Temadag OTG - Odense Brænder 167

Temadag OTG - Odense Brænder 091

Redigeret af Louise Lyngsø Kjærulff den 19. okt 2016
       
 
Katastrofer styrkede kammeratskabet

Det ikke bare brændte, men brændte virkelig på, da temadagen ”Odense brænder” startede onsdag morgen den 5. oktober. Det var i hvert fald, hvad de intetanende elever fik at vide.
En live nyhedstransmission opridsede situationen: En voldsom orkan havde ført Danmark og specielt Odense i undtagelsestilstand – og regeringen havde udpeget eleverne på Odense Tekniske Gymnasium til at have de fornødne kompetencer til at håndtere situationen.

Idrætsdagen skaber sammenhold

Efteråret er over os, og det betyder samtidig, at det er tid til den årlige idrætsdag på Odense Tekniske Gymnasium. Heldigvis havde vejret ikke opdaget, at sommeren er forbi.

Fællesskab, faglighed og fjollerier

Torsdag og fredag i uge 32 var der traditionen tro dømt introdage for alle nye 1. g’er på Odense Tekniske Gymnasium – og det betød, at det normale skema var skiftet ud med bl.a. skøre stafetter, samarbejdsøvelser og stomp.

 
 
       

1.g - valg af studieretning

COLOURBOX6345114

OTGMagasin #1

Læs det helt nye nyhedsmagasin af elever - for elever og undervisere på Odense Tekniske Gymnasium

OTGMagasin (forside)2

OTG på Instagram

Følg os på @Odense_Tekniske_Gymnasium

Instagram1

Nøgletal 2014/15

for HTX på Odense Tekniske Gymnasium

Tal

Karaktergennemsnit - klik på link
Fuldførelsesprocent - klik på link
Overgang til uddannelse - klik på link

     

HTX ÅBNER MULIGHEDER

video_jesper

Et springbræt til fremtiden

Hør, hvad tidligere studerende er blevet til

Ferier og helligdage

COLOURBOX10980025_efterårsferie_stor

Ferieplan 2016/17

Se, hvornår skolen holder lukket

OVERVEJER DU HTX?

Kommende elev

Kommende elev på OTG

Velkommen til tre spændende og sjove år

Studieretninger

elever

Vi har 8 studieretninger

Find den, der passer til lige netop dig!

 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version