Odense Tekniske Gymnasium Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
FVU
Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium

Idrætsdagen skaber sammenhold

9. september 2016

Efteråret er over os, og det betyder samtidig, at det er tid til den årlige idrætsdag på Odense Tekniske Gymnasium. Heldigvis havde vejret ikke opdaget, at sommeren er forbi.

Aktivitetsniveauet var højt, da alle Odense Tekniske Gymnasiums knapt 700 elever kastede sig ud i idrætsdagen fredag den 9. september.

Efter ankomsten til Marienlystcenteret i Odense fordelte årgangene sig på forskellige aktiviteter, hvor sportsmenuen stod på alt, hvad et sandt sportshjerte kan begære – stjerneløb, rundbold, hockey, fodbold og volleyball.

IMG_9616Samarbejde fik en helt ny betydning i forbindelse med idrætsdagen.

Stjerneløb, sjov og sammenhold
En række siddende elever løfter i fællesskab en klassekammerat over hovedet i forbindelse med en af stjerneløbets poster. Meget symbolsk viser eleverne, hvad hele idrætsdagen handler om.
OTGs idrætsdag skal nemlig være med til at skabe sammenhold og fællesskabsfølelse.
”Det vigtigt, at vi alle sammen føler os som OTG'ere – og det bidrager en dag som i dag i høj grad til,” siger idrætslærer Søren Peter Møller, der har været ansat på gymnasiet i 11 år.

Når der ikke står idrætsdag i kalenderen, har eleverne på OTG ikke normalt idræt som fag på skemaet – og det er egentlig ret ok, mener både Magnus Brolykke Madsen og Cecillie Valencia Silva, der begge lige er startet i 1.F på OTG.
”Det er fornuftigt nok, at vi har en enkelt dag i løbet af året med fokus på idræt, for det ryster helt klart klassen mere sammen,” mener Cecillie.
”Ja, det giver et anderledes sammenhold i klassen, når vi dyster mod de andre klasser. Men også en connection på tværs af klasserne, fordi vi joker med hinanden og opfører os ret overgearet, mens kampen står på,” fortæller Magnus med et smil på læben.

IMG_9600Magnus og Cecillie var begge begejstret over idrætsdagen, men alligevel glade for, at den kun afholdes en enkelt dag om året

Rundbold hitter – fodbold er en nitter
Idrætslærer Søren Peter Møller ved godt, at mange af eleverne på OTG hellere vil bruge deres hjerneceller  end deres krop aktivt, og han er derfor år efter år positivt overrasket over at se, hvordan eleverne deltager i idrætsdagen med kampgejst og højt humør.
Da eleverne forleden skulle vælge hvilke sportsgrene, de ville deltage i, skrev en elev meget sigende på Facebook: ”Du ved, at du er fra OTG, når ingen i klassen gider spille fodbold”.
Rundbold er til gengæld en populær sport blandt OTG’erne – og i år var ingen undtagelse.

Idrætsdagen gik som sædvanligt hårdt for sig – og der blev kæmpet på ægte OTG-manér (læs: alle gav deres bedste og var indstillet på at yde en ekstra indsats for holdet).
Det var derfor en portion trætte og brugte elever, der kunne gå på weekend fredag eftermiddag – men med smil på læben og god samvittighed.

IMG_96091.A var de bedste til stjerneløbet blandt 1.g'erne - og det blev der ikke gået stille med.

OTG-student scorer et af landets højeste snit

27. juni 2016

Hans Jakob Damsgaard fra 3.A kan med et gennemsnit på hele 13,6 kalde sig Danmarks vildeste student og slår dermed flere af landets øvrige superstudenters gennemsnit - heriblandt OTGs anden superstudent Lasse Traberg-Larsen - med 0,2 procentpoint.

Hans Jakob Damsgaard er netop udspruget som student fra OTG, hvor han læste på linjen: Matematik-Fysik med studieretningsfaget statik og styrkelære og tog fem fag på A-niveau: dansk, engelsk, fysik, matematik og el-teknik.

Et gennemsnit på 13,6
Det svimlende eksamensgennemsnit på 13,6 opnår han, fordi han netop har taget to ekstra fag på A-niveau. Det gør, at han kan gange sit gennemsnit på 11,9 med 1,06. Dertil kommer, at han gange yderligere med 1,08, hvis han begynder på en videregående uddannelse inden for to år.

Bortset fra en enkelt eksamen, hvor Hans Jakob Damsgaard "kun" fik 10, scorede han 12-taller i alle fag.

Dele af teksten er taget fra: http://www.tv2fyn.dk/artikel/danmarks-vildeste-student-er-fra-nyborg

Hans Jakob 600

Hans Jakob Damsgaard afsluttede sin htx-uddannelse med endnu et 12-tal og fik studenterhuen på mandag den 20. juni - som den første OTG-student i 2016.
Foto: Per Størup Lauridsen

Redigeret af LOLK den 9. sep 2016
       
 
Idrætsdagen skaber sammenhold

Efteråret er over os, og det betyder samtidig, at det er tid til den årlige idrætsdag på Odense Tekniske Gymnasium. Heldigvis havde vejret ikke opdaget, at sommeren er forbi.

Fællesskab, faglighed og fjollerier

Torsdag og fredag i uge 32 var der traditionen tro dømt introdage for alle nye 1. g’er på Odense Tekniske Gymnasium – og det betød, at det normale skema var skiftet ud med bl.a. skøre stafetter, samarbejdsøvelser og stomp.

Velkommen tilbage til hverdagen!

Indrømmet! Det kan være lidt svært at komme op i gear efter en lang sommerferie. Derfor får du her 5 gode råd til, hvordan du vænner din krop og hjerne til en hverdag på OTG – uanset om du lige er startet eller blot er vendt tilbage til et nyt skoleår.

 
 
       

OTGMagasin #1

Læs det helt nye nyhedsmagasin af elever - for elever og undervisere på Odense Tekniske Gymnasium

OTGMagasin (forside)2

OTG på Instagram

Følg os på @Odense_Tekniske_Gymnasium

Instagram1

Nøgletal 2014/15

for HTX på Odense Tekniske Gymnasium

Tal

Karaktergennemsnit - klik på link
Fuldførelsesprocent - klik på link
Overgang til uddannelse - klik på link

     

HTX ÅBNER MULIGHEDER

video_jesper

Et springbræt til fremtiden

Hør, hvad tidligere studerende er blevet til

Ferier og helligdage

COLOURBOX10980025_efterårsferie_stor

Ferieplan 2016/17

Se, hvornår skolen holder lukket

OVERVEJER DU HTX?

Kommende elev

Kommende elev på OTG

Velkommen til tre spændende og sjove år

Studieretninger

elever

Vi har 8 studieretninger

Find den, der passer til lige netop dig!

 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version