Odense Tekniske Gymnasium Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
FVU
Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium Odense Tekniske Gymnasium

Fællesskab, faglighed og fjollerier

12. august 2016

Torsdag og fredag i uge 32 var der traditionen tro dømt introdage for alle nye 1. g’er på Odense Tekniske Gymnasium – og det betød, at det normale skema var skiftet ud med bl.a. skøre stafetter, samarbejdsøvelser og stomp.

Trådte man ind på Odense Tekniske Gymnasium torsdag den 11. august kunne man tro, man var gået forkert. For selvom der sjældent er stille på gangene på et gymnasium, så er trommeslag, violinspil og høje hep ikke det, man oftest hører fra klasselokalerne.
Men ikke desto mindre, så er det måden, de nye 1.g’ere bliver rystet sammen, når de starter på Odense Tekniske Gymnasium.

De faglige udfordringer starter først for alvor efter en uge på gymnasiet. Al erfaring viser nemlig, at de nye gymnasieelever klarer sig meget bedre fagligt, når det klassesammenholdet er godt. Derfor prioriteres sociale samarbejdsøvelser i løbet af introdagene højt på Odense Tekniske Gymnasium.
Samarbejdsøvelserne, som blandt andet består af reb-opgaver, jorden er giftig og tusindbensstafet, har alle til formål at knytte eleverne sammen gennem grin og gakkede øvelser.

Bedst til at samarbejde i klassen var i år 1.D.

Sammenhold fra dag ét

Meget tyder på, at introdagene allerede har båret frugt. Hvis man ikke vidste det, kunne man nemlig sagtens tro, at Sara, Jakob F. og Jakob W. fra 1.B havde kendt hinanden længe. Sandheden er dog, at de for en uge siden mødte hinanden for første gang.   

”Vi føler allerede, vi kender hinanden – og specielt efter de to sidste introdage,” siger Sara, der lige er startet  på Odense Tekniske Gymnasium.
Samme med sine nye klassekammerater og alle de andre nye 1.g’ere, er hun blevet budt velkommen til tre spændende og udfordrende år, og allerede fået en fornemmelse af, at ikke kun faglighed, men også fællesskab er en vigtig ingrediens i hverdagen.  

”Alle har været meget åbne, og er gået til samarbejdsøvelserne og aktiviteterne – selv folkedans – med et smil på læben,” siger Jakob F., der er en af Saras nye klassekammerater i 1.B.

Udtalelsen bakkes hurtigt op af en anden ny klassekammerat, Jakob W., der siger: ”Ja, alle snakker godt sammen – og man føler sig meget velkommen i både klassen og på gymnasiet – det er virkelig fedt!”.

Intro2Foto: Sara (tv.), Jakob F., Jakob W. fra 1.B 

Se mange flere billeder fra introdagene og følg med i hverdagen på Odense Tekniske Gymnasium på vores Facebook-side.

OTG-student scorer et af landets højeste snit

27. juni 2016

Hans Jakob Damsgaard fra 3.A kan med et gennemsnit på hele 13,6 kalde sig Danmarks vildeste student og slår dermed flere af landets øvrige superstudenters gennemsnit - heriblandt OTGs anden superstudent Lasse Traberg-Larsen - med 0,2 procentpoint.

Hans Jakob Damsgaard er netop udspruget som student fra OTG, hvor han læste på linjen: Matematik-Fysik med studieretningsfaget statik og styrkelære og tog fem fag på A-niveau: dansk, engelsk, fysik, matematik og el-teknik.

Et gennemsnit på 13,6
Det svimlende eksamensgennemsnit på 13,6 opnår han, fordi han netop har taget to ekstra fag på A-niveau. Det gør, at han kan gange sit gennemsnit på 11,9 med 1,06. Dertil kommer, at han gange yderligere med 1,08, hvis han begynder på en videregående uddannelse inden for to år.

Bortset fra en enkelt eksamen, hvor Hans Jakob Damsgaard "kun" fik 10, scorede han 12-taller i alle fag.

Dele af teksten er taget fra: http://www.tv2fyn.dk/artikel/danmarks-vildeste-student-er-fra-nyborg

Hans Jakob 600

Hans Jakob Damsgaard afsluttede sin htx-uddannelse med endnu et 12-tal og fik studenterhuen på mandag den 20. juni - som den første OTG-student i 2016.
Foto: Per Størup Lauridsen

Redigeret af LOLK den 12. aug 2016
       
 
Fællesskab, faglighed og fjollerier

Torsdag og fredag i uge 32 var der traditionen tro dømt introdage for alle nye 1. g’er på Odense Tekniske Gymnasium – og det betød, at det normale skema var skiftet ud med bl.a. skøre stafetter, samarbejdsøvelser og stomp.

Velkommen tilbage til hverdagen!

Indrømmet! Det kan være lidt svært at komme op i gear efter en lang sommerferie. Derfor får du her 5 gode råd til, hvordan du vænner din krop og hjerne til en hverdag på OTG – uanset om du lige er startet eller blot er vendt tilbage til et nyt skoleår.

 
 
       

OTGMagasin #1

Læs det helt nye nyhedsmagasin af elever - for elever og undervisere på Odense Tekniske Gymnasium

OTGMagasin (forside)2

OTG på Instagram

Følg os på @Odense_Tekniske_Gymnasium

Instagram1

Nøgletal 2014/15

for HTX på Odense Tekniske Gymnasium

Tal

Karaktergennemsnit - klik på link
Fuldførelsesprocent - klik på link
Overgang til uddannelse - klik på link

     

HTX ÅBNER MULIGHEDER

video_jesper

Et springbræt til fremtiden

Hør, hvad tidligere studerende er blevet til

Ferier og helligdage

COLOURBOX10980025_efterårsferie_stor

Ferieplan 2016/17

Se, hvornår skolen holder lukket

OVERVEJER DU HTX?

Kommende elev

Kommende elev på OTG

Velkommen til tre spændende og sjove år

Studieretninger

elever

Vi har 8 studieretninger

Find den, der passer til lige netop dig!

 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version