Kurser/ efteruddannelse//Bygge og anlæg//Malerfagets videregående udd.//Design, form og farve Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
Loading

Design, form og farve

- Uddannelse frem for ledighed

Det bedste udgangspunkt er, at du er i arbejde, og at mester støtter dig i din videreuddannelse.

Mester får en svend, der har flere kompetencer og bliver en større ressource i firmaet, som han oven i købet kan tage en højere timeløn for. Så i stedet for at vinterfyre kan han vinteruddanne.

Er du ledig kan du hente god information på siden herunder:

Er du ledig?

Mål
På Design-linjen er målet at uddanne farve-eksperter, materialelære-eksperter, design-eksperter, kompetente og dygtige malersvende, malermestre og faglærere.

Vi skal sikre en høj kvalitet i malerfaget og sørge for, at alle svende har mulighed for at skabe optimale muligheder for vækst, udvikling og iværksætteri indenfor faget.

Tilmelding
For tilmelding kontakt Gunvor Britt Nedergaard på tlf 6312 6414 / 2335 1833, gne@sde.dk eller tilmeld dig på mail kursustilmelding@sde.dk.

Hvem henvender vi os til?
Malerfagets videregående uddannelse er til dig, der vil mere med dit fag. Du bliver opkvalificeret på det faglige plan, f.eks. inden for farvelære, tapetdesign, håndtoning, materialelære, perspektivtegning og farvesætning.

Samtidig får du trænet dine kompetencer inden for kundekontakt, formidling og virksomhedsledelse, så du kan omsætte dine nye færdigheder til nye karrieremuligheder.

Baggrund
Der er mange svende, der ønsker at udvikle sig i malerfaget og der er mange grunde til at udvikle dygtige svende …

Fremtidens malerfag rummer en masse spændende muligheder, hvor der er brug for dygtige svende og mestre.

Innovation, vækst, iværksætteri og udvikling er vigtige parametre for at styrke vores fag og skabe en sund og stærk branche, der hele tiden er på forkant med tidens udvikling og nye tendenser.

Opbygning
Uddannelsen er opbygget i 4 moduler af 5 ugers varighed. I alt 20 uger

En designuddannelse for faglærte malere
Uddannelsen kan bedst betragtes som en designuddannelse med udgangspunkt i malerfaget. Og der arbejdes med design på mange måder.

De studerende ser på mønstre fra både fortiden og nutiden. De gennemgår tendenser og stilperioder og beskæftiger sig også med tegning og plakatkunst. Tapetdesign er en væsentlig del af forløbet, og hvert år bliver ét af de studerendes tapetdesigns udvalgt og sat i produktion hos en førende tapetproducent.

Fokus på farvelære
Der er fokus på farvelære – både i teori og praksis. De studerende lærer at håndtone farver, så de kan tilpasse dem på stedet, og at sætte farverne i system, så de harmonerer. Herunder ser vi også på, hvordan man får farverne til at spille sammen med interiøret og med kundens personlighed og ønsker.

Lær at tegne perspektiv
Uddannelsen byder på meget tegnearbejde. Dels arbejder vi med design, herunder tapetdesign og skabeloner, og dels lærer deltagerne at tegne perspektivtegninger af rum. Det sidste er nemlig en afgørende færdighed for at kunne præsentere sine tanker for kunden på en måde, der imponerer – og forhindrer misforståelser. Med perspektivtegninger kan man klart formidle sine forslag til farver, belysning, møblering osv.

Bliv bevidst om stilhistorien
Uddannelsen giver også viden om med stil- og kunsthistorie. Blandt andet vil de studerende skulle arbejde med en stor, afdød international kunstner og en nulevende dansk for at få en fornemmelse for, hvilke teknikker og fremgangsmåder, der skaber de forskellige udtryk. Og hvordan det kan overføres til håndværket.

Mange konkrete opgaver
Under uddannelsen vil de studerende udføre mange små konkrete opgaver, så teorien umiddelpart omsættes til praksis. Det kan f.eks. dreje sig om at blande farver efter prøver, stofprøver, eller materialeprøver – f.eks. tagsten. Eller om at konvertere farver fra ét materiale til et andet. De studerende kan også opleve at få forevist et rum og blive bedt om at fremlægge et forslag til farvesætning to dage senere.

Innovation, vækst og iværksætteri – vi sætter fokus på udviklingen af, med og for malerfaget.

Du lærer at tale med arkitekter og kunder i et fagsprog, der underbygger dine kompetencer. Deltagerne vil få afprøvet deres færdigheder i praksis ved at præsentere deres arbejde over for hinanden og over for virkelige kunder. 

Adgangsbetingelser
Uddannelsen er åben for alle faglærte bygningsmalere.

Der kan i særlige tilfælde gives dispensation til andre interesserede kursister. 

Uddannelsessted
Syddank Erhvervsskole, Risingsvej 60, 5000 Odense.

Godtgørelse og tilskud:

Der kan søges om uddannelsesgodtgørelse og tilskud til kost og logi i kursusperioden.

Din mester kan søge VEU godtgørelse på efteruddannelse.dk

og MALKOM på malkom.dk eller ved at klikke HER

For flere oplysninger kontakt
Stine Line Ploug på tlf. 6312 6641 / 2144 9959, stlu@sde.dk.

Redigeret af suss den 19. dec 2013
     
maler
sdeny
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version