Bygningsmaleruddannelse - Uddannelse til bygningsmaler
 
Erhvervsuddannelser//Byggeri, håndværk og service//Bygningsmaler Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
FVU

Bygningsmaler: På sporet af en farverig fremtid …

Uddannelsen som bygningsmaler er for dig, der har en god fornemmelse for stil, form og farve – og som kan lide at svinge pensel og rulle.

Som bygningsmaler behandler og maler du murværk, træværk og metalflader. Desuden arbejder du med opsætning af tapet og forskellige slags væv samt rådgivning om farve- og materialevalg.
Også-som-EUXUddannelsen til bygningsmaler kan også tages som en EUX Bygningsmaler.
En stor del af dit arbejde stiller krav til din tålmodighed og til din sans for præcision. Som bygningsmaler har du varierede opgaver. Nogle gange indgår du i langvarige malerprocesser, hvor du løser en stor, konkret opgave. Andre gange bliver du bedt om at levere den helt rette, kreative løsning. Gennem uddannelsen lærer du at mestre begge typer opgaver, og du lærer at kommunikere åbent og respektfuldt med dine kunder.    

I jobbet som bygningsmaler har du mulighed for at specialisere dig i bygningsrenovering, hvor du anvender de gamle malerteknikker - marmorering, forgyldning og ådring.

Vejr og vind spiller ind på arbejdet som bygningsmaler. Men en del arbejde – renovering, vedligeholdelse og malerarbejde i forbindelse med flytning - foregår hele året, da disse malerprocesser ikke påvirkes af skiftende vejr og temperatur. Andet malerarbejde vil være sæsonbetonet, da det i nogen grad svinger med aktiviteten i nybyggeriet.

Her er uddannelsen for dig, der vil sætte farve på bygninger.  

Uddannelsens opbygning
Du starter på skolen enten på grundforløb 1 eller på grundforløb 2 - afhængig af din baggrund. 

Adgangskrav
Læs mere om kravene til grund- og hovedforløb.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Uddannelsen til bygningsmaler tager mellem 2 år og 9 måneder og 3 år og 3 måneder efter endt grundforløb. Hvis du er over 25 år, kan du starte på en EUV (Erhvervsuddannelse for Voksne), hvor forløbet som regel er kortere.

Praktik
Under uddannelsen kommer du i praktik i en virksomhed. Det er dit eget ansvar at finde en læreplads, men skolen hjælper naturligvis gerne med gode råd. Det er en rigtig god idé at tage ud til de steder, hvor du kunne tænke dig at komme i lære. Husk at bruge dit netværk og holde øjne og ører åbne.

Skolepraktik
Hvis du ikke finder en læreplads, er der mulighed for at færdiggøre din uddannelse i skolepraktik.

Økonomi
Hvis du har en uddannelsesaftale, inden du påbegynder dit grundforløb, så får du løn allerede her. Har du ikke en uddannelsesaftale, når du starter, kan du søge om SU – vel at mærke, hvis du er over 18 år.

Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe passende arbejdstøj og et lille værktøjssæt til ca. 150 kr.

Hvor kan jeg tage uddannelsen?
Du kan tage uddannelsen til bygningsmaler på Syddansk Erhvervsskole, Risingsvej 60 i 5000 Odense C eller Boulevarden 36 i Vejle. Praktikopholdene foregår i en virksomhed eller i vores Praktikcenter.

Hvor finder jeg job efter uddannelsen?
Mange bygningsmalere har egen virksomhed med flere ansatte. Her kan du få arbejde som malersvend. Hvis du ønsker at starte egen virksomhed, finder du oplysninger om etableringsvilkår hos Danske Malermestre og Byggeriets Arbejdsgivere.

Kan jeg læse videre?
Som bygningsmaler har du rigtig gode muligheder for at efter- og videreuddanne dig. Du kan f.eks. vælge at uddanne dig til diplommaler på Malerfagets Videregående Uddannelse, som tager 1½ år. Her får du et godt fagligt fundament inden for såvel fagets historiske teknikker og discipliner samt det helt moderne og fremadrettede inden for faget. Den økonomiske og merkantile del af malerfaget vil du også få et solidt kendskab til, hvilket giver en god ballast for dig, der ønsker at starte egen virksomhed.

Malerfaget har også mange efteruddannelsestilbud, hvor man på få dage eller uger kan opnå indsigt og færdigheder inden for specielle områder af faget.

Derudover giver malerfaget grundlag for videreuddannelse til f.eks. bygningskonstruktør. 

Kontaktoplysninger
Du er velkommen til at kontakte vejlederen, se kontaktinfo i faktaboksen i højre spalte.

Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
Redigeret af suss den 9. aug 2016
       
 
Varighed:
Ca. 3 år + grundforløb
Adgangskrav til grundforløbet:
Adgangskrav til hovedforløbet:
Undervisningssted:
Risingsvej 60 i Odense og Boulevarden 36 i Vejle
Kan jeg læse videre:
Ja
Økonomi:
SU og lærlingeløn
Befordring/ transport:
Vejleder:
Odense: twh@sde.dk Vejle: llha@sde.dk og dob@sde.dk
Elevadministration:
Odense - grundforløb: tek@sde.dk Odense - hovedforløb: anr@sde.dk Vejle: cgs@sde.dk
Nye hold begynder:
Odense og Vejle: Grundforløb 1: august 2017, Grundforløb 2: 16. januar 2017
 
       
adgangskravny
tilmelding
     
byggeoganlaeg 
sdeny
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version