Mureruddannelse - Uddannelse til murer i Odense eller Vejle
 
Erhvervsuddannelser//Byggeri, håndværk og service//Murer Login Stor tekst Få teksten læst højt Print
FVU

Murer: En stensikker uddannelse

Øverst oppe på et stillads. Eller helt ved grunden. Med murske, hammer og mørtel – og tagsten, fliser og klinker i hånden. Murer-uddannelsen er for dig, der har en robust fysik, og som ønsker at prøve kræfter med et af historiens mest ædle håndværk.

På murer-uddannelsen lærer du at opmure, overfladebehandle og reparere vægge af mursten og andre stenmaterialer. Du lærer også at lægge tagsten, og du lærer gulv- og flisearbejde.

Også-som-EUXUddannelsen til murer kan også tages som en EUX Murer

Du kan se en film om uddannelsen til murer ved at klikke på billedet herunder.

Den brændte lersten – murstenen – foretrækkes af de fleste, når der skal bygges nyt. På murer-uddannelsen får du en sikker viden om, hvordan du skal håndtere og arbejde med de materialer, der anvendes i moderne byggeri.

Som murer kommer du også til at arbejde med modernisering, ombygning og renovering af bestående bygninger. En stor del af dit arbejde vil foregå udendørs.

Som murer arbejder du ofte i sjak bestående af murere og murerarbejdsmænd. Større byggepladser ledes af en formand eller en konduktør, som sørger for at planlægningen overholdes, og at materialer og materiel er til stede på rette tid og sted.

Uddannelsen til murer er for dig, der har lyst til at se resultaterne af dit arbejde i bybilledet mange år fremover.

Uddannelsens opbygning
Du starter på skolen enten på grundforløb 1 eller på grundforløb 2 - afhængig af din baggrund. Du kan også gå i gang med uddannelsen i ny mesterlære ude i en virksomhed og derefter fortsætte på hovedforløbet, hvor din uddannelse veksler mellem skole og praktik.

Adgangskrav
Læs mere om kravene til grund- og hovedforløb.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Uddannelsen til murer tager fra 2 år og 11 måneder til 3 år og 5 måneder endt grundforløb. Hvis du er over 25 år, kan du starte på en EUV (Erhvervsuddannelse for Voksne), hvor forløbet som regel er kortere.

Praktik
I mellem skoleperioderne kommer du i praktik i en virksomhed. Det er dit eget ansvar at finde en læreplads, men skolen hjælper naturligvis gerne med gode råd. Det er en rigtig god idé at tage ud til de steder, hvor du kunne tænke dig at komme i lære. Husk at bruge dit netværk og holde øjne og ører åbne.

Skolepraktik
Hvis du ikke finder en læreplads, er der mulighed for at færdiggøre din uddannelse i skolepraktik.

Økonomi
Hvis du har en uddannelsesaftale, inden du påbegynder dit grundforløb, så får du løn allerede her. Har du ikke en uddannelsesaftale, når du starter, kan du søge om SU – vel at mærke, hvis du er over 18 år.

Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe sikkerhedssko, passende arbejdstøj og værktøj.

Specialer og trin
Sidst i dit uddannelsesforløb som murer skal du vælge et specialeområde, hvor du kan dygtiggøre dig yderligere inden for et af murerfagets mange spændende områder. Du kan vælge mellem specialerne:

- Murer
- Flise
- Energi
- Restaurering og renovering
- Tag

Hvor kan jeg tage uddannelsen?
Du kan uddanne dig til murer på Syddansk Erhvervsskole, Risingsvej i Odense og Boulevarden 36 i Vejle.

Hvor finder jeg job efter uddannelsen?
Der findes mange små og store murervirksomheder og bygge og anlægsvirksomheder, der efterspørger faglærte murere. Men mange vælger også at starte egen virksomhed.

Kan jeg læse videre?
Med et svendebrev som murer er det oplagt at videreuddanne sig til bygningskonstruktør, diplomingeniør eller arkitekt. Det kræver dog, at du tager nogle grundfag på gymnasialt niveau. Vil du høre mere om det, er du velkommen til at kontakte skolens vejledere.

Kontaktoplysninger
Du er velkommen til at kontakte vores vejledere, se kontaktinfo i faktaboksen til højre.

Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
Redigeret af suss den 31. okt 2016
       
 
Varighed:
Fra 2 år og 11 måneder til 3 år og 5 måneder + grundforløb
Adgangskrav til grundforløbet:
Adgangskrav til hovedforløbet:
Undervisningssted:
Risingsvej 60 i Odense og Boulevarden 36 i Vejle
Kan jeg læse videre:
Ja
Økonomi:
SU og lærlingeløn
Befordring/ transport:
Vejleder:
Odense: twh@sde.dk Vejle: llha@sde.dk og dob@sde.dk
Elevadministration:
Odense: tek@sde.dk Vejle: mmh@sde.dk
Nye hold begynder:
Odense: Grundforløb 1: 9. august 2017, grundforløb 2: 16. januar 2017, Vejle: løbende optag og Grundforløb 1: 9. august 2017, Grundforløb 2: 16. januar 2017
 
       
adgangskrav
tilmelding 
     
byggeoganlaeg 
sdeny
 

FEEDBACK

Din mening er vigtig for os. Støder du på fejl, eller fandt du ikke det, du kom efter, så giv os et tip! Vælg en 'smiley', skriv din kommentar og udfyld formularen.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vurder
*Vælge en smiley
*Indtast din kommentar

Navn

Indtast navn

E-mail

*Indtast din email addresse
Skift til mobil version