Kom til INFOAFTEN tirsdag den 23. januar kl. 19 og hør om dine muligheder med 10. klasse.

Vi ses på Nordfyns Gymnasium, Højagervej 25, 5471 Søndersø, lokale 56

 

Med 10. klasse får du et skoleår fyldt med oplevelser, faglig nysgerrighed og personlig udvikling. Et år, hvor du bliver mere moden og parat til at sætte ord på dine fremtidsdrømme og valg af uddannelse efter 10. klasse. 

10. klasse er et solidt springbræt til både gymnasiet, de erhvervsrettede uddannelser eller noget helt tredje. Valget er dit.

3 forskellige spor: Følg din interesse

 • Er du nysgerrig på de almene fag fra folkeskolen,

  og hvordan verden er skruet sammen? Kan du lide at fordybe dig i boglige og teoretiske emner, og gribes du af de velkendte fag fra folkeskolen? Så har vi en 10. klasse for dig. Udfordringerne er mange og forskellige, men alle kan være med. Det kræver blot, at du er klar til at yde en indsats og har lyst til at udvikle dig fagligt eller personligt. (10. klasse)

 • Er du vild med at arbejde praktisk og bruge dine hænder

  til at blive klogere? Interesserer du dig for at arbejde med opgaver, som ligner virkelighedens udfordringer? Så har vi en 10. klasse for dig. Endda også én, hvor du kan gennemføre første grundforløb på en erhvervsuddannelse indenfor Byggeri, Teknologi og Transport samtidig med, at du tager din 10. klasse. Bagefter kan du stadig søge videre på lige fod med alle andre afsluttede 10. klasser – eller du kan vælge at gå direkte videre på grundforløb 2 på en erhvervsuddannelse. (10. klasse inkl. EUD grundforløb)

 • Er du allerede sporet ind på den erhvervsrettede vej,

  men i tvivl om hvilken vej eller hvilket interesseområde, du skal vælge? Så er der en 10. klasse for dig med ekstra fokus på de mere praktiske undervisningsformer og brobygningsforløb på de forskellige erhvervsuddannelser. Bliv parat og moden til at vælge dit største interesseområde, så du kan gå direkte videre til en erhvervsuddannelse efter 10. klasse. (EUD10)


Obligatoriske fag og valgfag

 • Alle har dansk, engelsk og matematik på 10. klasseniveau. 
 • Året slutter med folkeskolens 10. klasses afgangsprøve i disse fag.
 • Alle skal vælge valgfag: idræt, teknologi og medier, mere basis matematik, mere basis dansk. Dine interesser kan være med til at præge din 10. klasse.

 

Studiemiljø

10. klasse får til huse på Nordfyns Gymnasium i Søndersø sammen med andre unge på HF/ VUC. Vi kommer til at dele forskellige faciliteter som fx undervisningslokaler, kantine, idrætshal m.m. Det giver god mulighed for at være en del af et aktivt studiemiljø og fællesskab med andre unge.

Årlig studietur - få oplevelser med klassen

 • For alle i 10. klasse
 • Fagligt og socialt fællesskab
 • Skitur, storbystur, adventure eller noget helt andet
 • Studieturen betaler man selv for at deltage i.


Klik på videoen og h
ør elever fortælle om deres år i 10. klasse:

SDE TV

Vigtig info

Spørg os

Konstitueret uddannelsesleder Odense M

Michael Lindegaard Madsen
63126838
mlm@sde.dk