21-årige Amanda Kyed Andersen fra den lille by Veerst, skal til april dyste mod andre unge i hendes fag, om at blive Danmarks dygtigste frisør. Dette er andet år, at Amanda har kvalificeret sig til DM i skills.

Bidt af kundekontakten og den varierende hverdag
Amanda fik smag for frisørfaget, da hun hjalp til i en nyopstartet salon under hendes sabbatår. Hun blev bidt af kundekontakten og den varierende hverdag og startede på frisøruddannelsen. Amanda har igennem sin uddannelse været i praktik hos forskellige saloner, inden hun slog rødder hos Holk Intercoiffure i Kolding. Amanda siger selv om faget: ”Her blev jeg endnu mere forelsket i jobbet og lærte at det handler om meget mere.

Nysgerrig og videbegærlig
Amandas håb og drømme for fremtiden går på at udforske mere indenfor hendes fag. At forfine teknikken og muligvis bygge mere uddannelse på. Amanda siger selv, at det bedste ved frisørfaget er at: ”Man kan skabe sin karriere på den måde man selv vil.

Masser af træning og øvelse
Selve disciplinen til DM i Skills bygger på både kendte og ukendte elementer. Amanda forklarer, at hun træner rigtig meget op til DM: ”Til marts begynder jeg at træne 2-3 timer 2 gange om dagen.” Heller ikke i weekenden ligger Amanda på den lade side. Hun vælger i stedet at bruge sin fritid på mere træning, hvor der bliver trænet og øvet mere intensivt på de ukendte discipliner til konkurrencen.