20-årige Anne Brodersen fra Vejle uddanner sig til gourmetslagter på Syddansk Erhvervsskole, og hun skal den 4.-6. april deltage i DM i Skills, hvor hun skal dyste mod andre talentfulde unge om at blive Danmarks dygtigste til sit fag.

Går i sin fars fodspor
Annes forældre har været en stor støtte for Anne undervejs i hendes uddannelse og til optakten til konkurrencen. Annes far har tidligere deltaget og vundet DM i skills. Nu håber Anne at det bliver hendes tur til at tage medaljen med hjem. Selv siger Anne: ”Vi deler en fælles interesse min far og jeg, og derfor er det spændende at skulle prøve det samme, som han gjorde, da han var på min alder. Jeg kaster mig ud i det, og udfordrer mine egne grænser.”
Annes far er uddannet pølsemager, og Anne forklarer, at hun er blevet inspireret af sin far. Hendes håb og drømme for fremtiden går på at åbne en butik med sin far.

Man spiser med øjnene
Kunderne bliver fristet og spiser med øjnene, og det betyder også at fokus på anretning er vigtigt. Anne forklarer, at faget som gourmetslagter er spændende fordi: ”det er så bredt og et miks af det hele. Maden skal tale til en, og gøre kunderne nysgerrige.” Som gourmetslagter får Anne rig mulighed for at udtrykke sig selv gennem sit håndværk. Anne har læreplads hos Menu i Haderslev, og her har hun fået ansvar og frie tøjler til afprøve sine færdigheder, både indenfor det kolde og varme køkken. Anne har blandt andet kommet med idéer til et mexicansk-inspireret tema, forslag til de sociale medier, samt afprøvning af smagsprøver indenfor et bestemt tidsrum for at opnå øget salg.  

DM i Skills optakt
Anne forbereder sig og træner dagligt op til DM i Skills. Hendes træning omhandler blandt andet at nyfortolke og videreudvikle traditionelle danske retter, som f.eks. bøf med løg til en mere moderne udgave. Anne forklarer, at deltagelsen og konkurrencen er en stor oplevelse for hende på trods af, at hun ikke er noget konkurrencemenneske. Konkurrencen til DM går ud på, at man skal skære en halv gris på 4 timer, og derefter skal man producere en rullepølse, paté og lave en convenience-ret.