Elias Laine er elev på Syddansk Erhvervsskole i Odense, og han er i gang med uddannelsen som EUX-industritekniker. Elias skal d. 4.-6. apil dyste til DM i skills i Næstved om at blive Danmarks dygtigste til sit fag. 

Høje ambitioner
21-årige Elias har høje ambitioner for fremtiden. Han valgte EUX-vejen, da han har en drøm om at videreuddanne sig til ingeniør. Elias forklarer, at branchen indenfor industriteknikere var: "en spændende industri, som stod og manglede lærlinge", og at der samtidig var rigeligt med arbejde og msser af udfordringer indenfor faget. 

DM i Skills
Elias får til konkurrencen udleveret en 3D-tegning og arbejdstegning med tolerancer og mål, hvorefter han skal fremstille og producere emnet efter en bestemt tidsramme. Det hele foregår på Mazaks maskiner og konkurrencen bliver hård beretter Elias. 

Læreplads i Tarup 
Elias har læreplads på Hjernø Værktøjsfabrik i Tarup. Her får han mulighed for at afprøve tingene og udforsket industrien på tæt hold. Hjernø Værktøjsfabrik er én af Nordeuropas største og ældste værktøjsfabrikker, og beskæftiger ca. 50 medarbejdere.