Kamilla Højrup studerer til bygningsmaler på Syddansk Erhvervsskole, og er til daglig i lære i Odder hos Malerfirmaet Bent Skovgaard ApS. Kamilla fortæller at de på hendes læreplads ”ikke bare er kollegaer, men næsten som en familie.” Kamilla er Danmarks dygtigste bygningsmaler - hun vandt DM i Skills 2019 inden for sit fag.


Jeg er slet ikke et sekund et tvivl
Kamilla giver en stor ros og tak til sin læreplads, da de i følge hende har været ”medvirkende til at jeg er endt som deltager i Skills.” 

Intet skrivebordsjob 
Kamilla startede på uddannelsen som bygningsmaler efter, at hun havde bestået sin gymnasieeksamen. Kamilla ønskede ikke et job ved skrivebordet, men valgte i stedet at gøre sin hobby til sin levevej; ”Jeg har altid godt kunne lide at male, stort som småt, så det virkede som det rigtige at gøre.

Jeg vil leve af det, som jeg godt kan lide at lave, nemlig at male
Kamillas drømme for fremtiden er at komme til at leve af at male. Det at male, er dog ikke ’bare’ at male for Kamilla, hun fortæller at man ved at male kan ”i nogle tilfælde gøre en stor forskel for de folk, man er ude hos. Det kan gøre deres hverdag mere lys, gøre noget nemmere, virke som et minde, det kan gøre folk glade og den del gør mig glad.

Perfektionisten Kamilla
Kamilla forberedte sig til DM i Skills i følgeskab med hendes træner fra Syddansk Erhvervsskole. Her gennemgik de opgavens forskellige punkter til punkt og prikke, for at perfektionere alle sider af opgavens facetter.