Maria Taaning Joensen er i gang med uddannelsen til frisør på Syddansk Erhvervsskole i Odense. Maria skal d. 4.-6. april deltage i DM i Skills om at blive Danmarks bedste til sit fag som frisør.

Startede som 15-årig
Selvom det for nogen kan lyde som en kliché, så har der ikke været noget tvivl hos Maria. Hun har altid vidst, at det var frisørfaget, hun brændte for. Interessen startede tidligt, hvor Maria fik lov til både at sætte hendes dukker og veninders hår. Derfor sprang Maria også direkte fra folkeskolen over på Syddansk Erhvervsskole for at uddanne sig til frisør. Maria var således kun 15 år, da hun startede på sin drømmeuddannelse. Maria siger selv: ”Det fedeste er jo helt klart, at jeg kan mærke, at jeg lærer, jeg bliver bedre, indtil jeg er færdig med uddannelsen som frisør.”

Drømme for fremtiden
Den nu 18-årige Maria er i lære ved Haircode på Skibhusvej i Odense. Hun drømmer dog selv om at blive selvstændig frisør og få sin helt egen salon med flere medarbejdere. Maria siger selv, at det fedeste ved hendes fag er ”Jeg føler jeg kan en forskel. Jeg kan se et resultat ud af mit arbejde. Jeg kan se, at de bliver gladere.”

Maria fortæller: "Jeg har fundet mit kald i livet, det er det, som jeg er rigtig gerne vil, og som jeg er god til."