Philip Høgsholt går til daglig på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, hvor han er i færd med at uddanne sig til bygningssnedker. Den 4.-6. april skal Philip dyste i Næstved til DM i Skills. Hvor han skal konkurrere mod andre unge om at blive Danmarks bedste til hans eget fag.

Vil arbejde med sine hænder
Philip siger selv, at det var det fysiske arbejde, muligheden for at komme helt tæt på træet og dét at ”Jeg godt kan lide at arbejde med mine hænder,” som drog ham mod træfaget. Samtidig kunne man, som bygningssnedker, komme tæt på hele processen og være med til at skabe nogle fede resultater. Philip siger selv om sin uddannelse: ”Jeg synes alting er en god oplevelse, jeg bliver glad hver gang, jeg kommer ud i værkstedet og arbejder med træ.

Forberedelserne til DM i Skills
Til selve konkurrencen skal Philip dyste mod andre unge i sit fag som bygningssnedker. De skal udarbejde og producere en trappestige og en vinduesramme. Til konkurrencen er det kun Festool værktøjer, som står til rådighed. Philip mener, at dette stiller store krav til deltagerne, da ”Det er sværere, man skal vænne sig til at bruge Festool værktøj.” Dog er det samtidig også her, at man får vist sine evner indenfor træfaget. 
Op til DM forbereder Philip sig ved, at han arbejder og øver sig på gamle DM-opgaver.