Snorre S. Dyhr uddanner sig til møbelsnedker ved Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Han er Danmarks dygtigste møbelsnedker og vandt DM i Skills 2019 inden for sit fag.

Snorre træner nu til WorldSkills i august
Snorre nøjes ikke kun med titlen som Danmarks dygtigste kan stiller op blandt de 14 unge håndværkere på det danske landshold til WorldSkills. VM afholdes til august i Kazan i Rusland. 
Forud for den afgørende konkurrence træner Snorre intensivt. For nyligt har han været i Finland, hvor han har trænet sammen med de syv unge, finske møbelsnedkerlærlinge, der kæmper for at vinde det nationale mesterskab.
"Jeg glæder mig rigtig meget til at vise, hvad jeg kan, og se hvad alle andre kan. Dernæst glæder jeg mig til at opleve Rusland og deres kultur", siger Snorre om den store oplevelse, der står foran ham.

Eget værksted på 2. sal
Snorre som oprindeligt er fra Odense valgte uddannelsen som møbelsnedker, da han her så en mulighed for at være kreativ og samtidig bruge sine hænder. Snorre har siden barnsben haft en særlig interesse for træarbejdet, og fortæller sågar: ”Jeg havde faktisk et værksted, i mit værelse, helt fra 7. klasse i vores lejlighed på anden sal. Der har jeg lavet alt fra knive til stole.”

7 uger på teltplads 
Snorre er i lære hos firmaet OT Rørvang. En læreplads han fik ved at være ihærdig og dedikeret. ”Alle er jo en god snedker på papir, men jeg havde også brugt rigtig lang tid på min ansøgning og lagt en masse bilag ind med billeder og beskrivelser af, hvad jeg havde lavet.”, forklarer Snorre.
Snorre fortæller om tiden, da han fik praktikpladsen, at han måtte bo 7 uger på en teltplads indtil han fik sin egen lejlighed, men at det alligevel var det hele værd. Snorre roser OT Rørvang: ”Jeg har været heldig med at finde en praktikplads, som ikke kun har høj faglighed, men også har nogle hyggelige mennesker. Der bliver jo hele tiden fyldt på med viden, og det er mega fedt.”

Fremtiden er uvis
Ifølge Snorre er det fedeste ved faget som møbelsnedker, at man bliver udfordret og samtidig skal gå i detaljer og gøre sig umage. Han siger samtidig at det at kunne følge et produkt fra start til ende er en særlig proces. Når emnet falder på drømme for fremtiden, står det stadig i det uvisse. Snorre siger: ”Måske starte eget når tiden kommer. Det er jo svært at forudse, jeg tror der er mange der siger at de gerne vil starte eget men det er jo svært og der skal meget mere til end bare at være en god møbelsnedker.”