Snorre S. Dyhr uddanner sig til møbelsnedker ved Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Han er Danmarks dygtigste møbelsnedker og vandt DM i Skills 2019 inden for sit fag.

Konkurrencen til DM i Skills 2019 gik ud på, at Snorre fik 22 timer til at lave et opbevaringsmøbel til en entre på ca. 70 cm i højden, så godt som det nu var muligt. Opgaven var en fast opgave efter tegning.  Snorre siger om konkurrencen: ”Det handler i høj grad om strategi, nemlig at kunne forstå point-skemaet, hvordan der gives point, og vide hvordan man bruger sin tid bedst”. Inden for de 22 timer skulle deltagerne også gennemføre en speedtest på 35 min. Opgaven blev først kendt af deltagerne til DM og lød på et mini staffeli på ca. 15 cm i højden. Forud for DM i Skills trænede Snorre ved at gå den kendte opgave igennem og sørgede for at have en slagplan og ikke mindst fokus på, at han kunne holde den.

Eget værksted på 2. sal
Snorre som oprindeligt er fra Odense valgte uddannelsen som møbelsnedker, da han her så en mulighed for at være kreativ og samtidig bruge sine hænder. Snorre har siden barnsben haft en særlig interesse for træarbejdet, og fortæller sågar: ”Jeg havde faktisk et værksted, i mit værelse, helt fra 7. klasse i vores lejlighed på anden sal. Der har jeg lavet alt fra knive til stole.”

7 uger på teltplads 
Snorre er i lære hos firmaet OT Rørvang. En læreplads han fik ved at være ihærdig og dedikeret. ”Alle er jo en god snedker på papir, men jeg havde også brugt rigtig lang tid på min ansøgning og lagt en masse bilag ind med billeder og beskrivelser af, hvad jeg havde lavet.”, forklarer Snorre.
Snorre fortæller om tiden, da han fik praktikpladsen, at han måtte bo 7 uger på en teltplads indtil han fik sin egen lejlighed, men at det alligevel var det hele værd. Snorre roser OT Rørvang: ”Jeg har været heldig med at finde en praktikplads, som ikke kun har høj faglighed, men også har nogle hyggelige mennesker. Der bliver jo hele tiden fyldt på med viden, og det er mega fedt.”

Fremtiden er uvis
Ifølge Snorre er det fedeste ved faget som møbelsnedker, at man bliver udfordret og samtidig skal gå i detaljer og gøre sig umage. Han siger samtidig at det at kunne følge et produkt fra start til ende er en særlig proces. Når emnet falder på drømme for fremtiden, står det stadig i det uvisse. Snorre siger: ”Måske starte eget når tiden kommer. Det er jo svært at forudse, jeg tror der er mange der siger at de gerne vil starte eget men det er jo svært og der skal meget mere til end bare at være en god møbelsnedker.”