Stefan Bay Jensen uddanner sig til mediegrafiker på Syddansk Erhvervsskole. Han skal d. 4.-6. april til Næstved og dyste imod andre mediegrafikere til DM i Skills. 

Det lå i kortene
Stefan fortæller at han valgte uddannelsen som mediegrafiker, fordi det igennem en længere periode havde været hans interesse og hobby. Det var især interessen for billedmanipulation og det grafiske som vakte interessen, og endda i en alder af kun 11 år begyndte Stefan selv at fifle med computeren derhjemme. Han fortæller selv ”Det lå lidt i kortene, at jeg gerne ville være mediegrafiker.

Diversiteten i arbejdet 
Det fedeste ved faget som mediegrafiker er diversiteten i arbejdet. Stefan forklarer at man kan sidde med alt fra bannere i gadebilledet, til at lave visuelle identiteter, kode hjemmesider og arbejde med apps. Mulighederne er mange som mediegrafiker. Stefanhar tidligere været i lære hos webbureauet Wunderly i Odense, og er nu hos Grafikr i Randers. Her får Stefan muligheden for at prøve sig selv af og samtidig få en masse sparring. 

Optakten til DM i Skills
Stefan øver sig, både i hverdagen og fritiden, for at være helt up-to-date med det nyeste indenfor hans fag. Selve disciplinen til DM bliver hemmeligholdt indtil konkurrencedagen. Det og den korte tidsramme for at færdiggøre opgaven gør konkurrencen endnu mere nervepirrende og spændende. Stefan får før DM hjælp og sparring ved Syddansk Erhvervsskole.