Svend Ejnar Gedde Meyer er elev på EUX-elektriker uddannelsen på Syddansk Erhvervsskole, og han skal d. 4.-6. april deltage i DM i Skills, hvor han skal konkurrere imod andre unge fra erhvervsuddannelserne om at blive den bedste til hans eget fag.

Kombinationen af det boglige og håndværksmæssige 
Svend valgte EUX-elektriker uddannelsen, da han havde et ønske om at kombinere både det boglige med det mere håndværksmæssige. Ved at tage en EUX uddannelse kan Svend både få sig en studenterhue og samtidig en erhvervsuddannelse og et svendebrev. Retningen som elektriker skyldtes ifølge Svend selv, ”at elektriker-faget virkede spændende, da det favner så bredt og hele tiden udvikler sig.

En endnu bedre elektriker 
Svend er i lære hos virksomheden Faaborg EL ApS, hvor hans mestre bakker ham op og udfordrer ham i hverdagen. Svend fortæller selv, at lærepladsen ”giver mig muligheden for at vokse og blive en endnu bedre elektriker.” Svend får opgaver på hans læreplads, som er krævende og styrker hans færdigheder indenfor hans fag.

Vil være selvstændig 
Svend drømmer om en dag at blive selvstændig og drive egen virksomhed. Det er især fascinationen af det elektriske fag, og hvad man kan gøre med elektriske komponenter, som driver Svend. Hans drøm er blandt andet at få lov til at ”komme verden rundt og servicere, opsætte og udvikle automatiske anlæg til alverdens forskellige formål.

Forberedelserne til DM 
Op til DM i Skills i Næstved forbereder Svend sig ved at gøre sig umage på sin læreplads. Derudover skal han inden konkurrencestart tilbage på Syddansk Erhvervsskole for at øve sig og optimere sine teoretiske færdigheder. Disciplinen til DM i Skills består både af en teoretisk og praktisk del, og der bliver således meget at øve sig på inden konkurrencen.