EUX – Håndværk, hue og studenterbevis

Med en EUX slipper du for at vælge mellem en erhvervsuddannelse og gymnasiet. Tag det bedste af det hele med en EUX på Syddansk Erhvervsskole. Dyrk din interesse for erhvervsfagene, lær det praktiske og få samtidig en studenterhue, som åbner dine muligheder for fremtiden.

En EUX gør dig både til en dygtig håndværker med svendebrev og giver dig hue og studenterbevis. Du har fag på gymnasialt niveau samtidig med, at du arbejder praktisk på din erhvervsuddannelse.

En EUX varer mellem 4 år og 5 ½ år, afhængig af, hvilken uddannelsesvej du vælger. Du får en spændende hverdag i både værksteder, klasseværelser og ude i virkeligheden.

EUX – åbner alle døre, lukker ingen
Med en EUX har du mulighed for at finde dig et spændende job inden for din branche eller begynde på en videregående uddannelse. Det kan fx være som bygningsingeniør, arkitekt, maskinmester, produktionsteknolog, energiteknolog, autoteknolog, diplom- og civilingeniør eller lignende. 

Klik her og se, hvilke EUX uddannelser vi tilbyder på Syddansk Erhvervsskole

Hvad kræver en EUX af dig?
Du vil skulle bruge tid på forberedelse og hjemmearbejde, og så skal du være interesseret i dansk, matematik, fysik og engelsk. Du vil få flere fag på A-, B- og C-niveau.

Du skal have mindst 02 i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse for at komme ind på en EUX-uddannelse.  

Hvis du starter på grundforløb 2, skal du have samfundsfag, engelsk og dansk på minimum C-niveau for at starte på uddannelsens hovedforløb. Hvis du ikke har det i forvejen, kan du tage fagene under grundforløbet, eksempelvis på VUC.

Hvordan søger jeg ind?
For at søge ind vælger du EUX på ansøgningen i den koordinerede tilmelding. Du kan også altid ringe til Syddansk Erhvervsskole, hvis du vil vide mere om dine muligheder. Kontakt vores studievejledere.

Hvordan er uddannelsen bygget op?
Herunder kan du se et eksempel på et uddannelsesforløb. Figuren er vejledende og den nøjagtige opbygning afhænger af uddannelsen.

""
EUX Tømrer med egen virksomhed

Vil du vide mere?