GÆLDENDE REGLER FOR HÅNDTERING AF 
AC KØLEMIDLER I AUTOBRANCHEN

Miljøstyrelsen er ansvarlig for fortolkningen af EU-forordning 307/2008, som ligger til grund for lovgivningen. Nedenstående er rammerne for uddannelse i forbindelse med håndtering af AC kølemidler.

Fortolkningen er, at alle som arbejder med aircondition, skal registreres fra den 4. juli 2010 hos Kølebranchens miljøordning (KMO).

Mekanikere som har været på et godkendt airconditionkursus inden for de seneste fem år ansøger om registrering hos Kølebranchens miljøordning KMO og vedhæfter en kopi af dit kursusbevis, hvorefter du opfylder lovens krav. Har du forlagt dit kursusbevis, kan du gratis erhverve dig et nyt hos vores kursussekretær.

Mekanikere som endnu ikke har deltaget på airconditionkursus, retter henvendelse til vores kursussekretær.

De kurser vi afvikler på Syddansk Erhvervsskole / AutoVidencenter Fyn er godkendt af KMO, hvorfor en godkendelse/registrering af den enkelte mekaniker vil forløbe let.

Dette foregår på KMO’s hjemmeside, hvor du vælger skemaet Person-ansøgning/Registrering for automekanikere m.fl., udfylder skema og sender kursusbeviset. Derefter vil du modtage dit bevis på registreringen.

Kontakt
Skulle du have spørgsmål omkring regler eller lign., er du velkommen til at kontakte Maria Ragner, 6312 6404 / 5142 1208, mabr@sde.dk.