Med 10. klasse får du et skoleår fyldt med oplevelser, faglig nysgerrighed og personlig udvikling. Et år, hvor du bliver mere moden og parat til at sætte ord på dine fremtidsdrømme og valg af uddannelse efter 10. klasse. 

10. klasse er et solidt springbræt til både gymnasiet, de erhvervsrettede uddannelser eller noget helt tredje. Valget er dit.

3 forskellige spor: Følg din interesse

Er du nysgerrig på de almene fag fra folkeskolen?

Og hvordan verden er skruet sammen? Kan du lide at fordybe dig i boglige og teoretiske emner, og gribes du af de velkendte fag fra folkeskolen? Så har vi en 10. klasse for dig. Udfordringerne er mange og forskellige, men alle kan være med. Det kræver blot, at du er klar til at yde en indsats og har lyst til at udvikle dig fagligt eller personligt. (10. klasse)

Er du vild med at arbejde praktisk og bruge dine hænder?

Interesserer du dig for at arbejde med opgaver, som ligner virkelighedens udfordringer? Så har vi en 10. klasse for dig. Endda også én, hvor du kan gennemføre første grundforløb på en erhvervsuddannelse indenfor Byggeri, Teknologi og Transport samtidig med, at du tager din 10. klasse. Bagefter kan du stadig søge videre på lige fod med alle andre afsluttede 10. klasser ift. de gymnasiale veje - eller du kan vælge at gå direkte videre på Grundforløb 2 på en erhvervsuddannelse inden for Byggeri, Teknologi og Transport. Obs: Det er ikke muligt at tage eller fortsætte på en EUX, hvis du har valgt denne type 10. klasse. (10. klasse inkl. EUD-grundforløb. Kaldet 20/20 på optagelse.dk)

Er du allerede sporet ind på den erhvervsrettede vej?

Men i tvivl om hvilken vej eller hvilket interesseområde, du skal vælge? Så er der en 10. klasse for dig med ekstra fokus på de mere praktiske undervisningsformer og brobygningsforløb på de forskellige erhvervsuddannelser. Bliv parat og moden til at vælge dit største interesseområde, så du kan gå direkte videre til en erhvervsuddannelse efter 10. klasse. (EUD10)

 

Fag og valgfag

Alle har dansk, engelsk og matematik på 10. klasseniveau. 
Året slutter med folkeskolens 10. klasses afgangsprøve i disse fag.

Alle skal vælge valgfag - dine egne interesser kan være med til at præge din 10. klass. Du kan f.eks. vælge mellem: 

  • Idræt
  • Musik
  • Skak
  • Innovation
  • SOSU
  • Teknologi
  • Samfundsfag
  • Mere basis dansk
  • Mere basis matematik

Studiemiljø

10. klasse holder til på campus i Søndersø sammen med andre unge fra Nordfyns Gymnasium og HF/VUC. Vi deler forskellige faciliteter som fx undervisningslokaler, kantine, idrætshal m.m. Det giver god mulighed for at være en del af et aktivt studiemiljø og fællesskab med andre unge.

Studietur

Årlig studietur - få oplevelser med klassen

Studieturen er for alle i 10. klasse. 
På turen får man et både fagligt og socialt fællesskab. Hvor man kommer hen på studietur er forskelligt, men det kan være alt fra en skitur, storbystur, adventure eller noget helt andet. Man skal selv betale for studieturen. 

Hør eleverne fortælleVores år i 10. klasse

Fællesskab, venskaber, oplevelser, ro og udvikling.

Tilmelding

Spørg os

uddannelsessekretær Søndersø

Christina Gajhede
63126485/20291730
chga@sde.dk

Find os her

Årskalender