Hvordan er det egentligt at være på en læreplads? Det svarer nogle af vores elever på, som udover at fortælle om hvordan det er at være på en læreplads, også deler deres fedeste oplevelser og beskriver det fællesskab, som man kan opleve på en læreplads.

Der sker hele tiden noget hos Hummel

Michelle, mediegrafiker
Læreplads hos Hummel

Her sker noget, folk er hjælpsome og åben for forandringer

Jeg vil beskrive min læreplads som dynamisk, tryg og åben. Den er dynamisk fordi, der er altid gang i den – der sker hele tiden noget hos Hummel. Den er tryg, fordi her er rart at være, alle er søde og hjælpsomme, og jeg føler mig godt tilpas. Så er den åben, fordi steder er åben for forandringer, anderledes tanker og ideer.

Min fedeste oplevelse hos Hummel

Jeg har haft mange fede oplevelser på min læreplads, som alle de forskellige personale events som kommer i løbet af året og den stærke følelse af fællesskab, når vi alle er samlet enten til Townhall Meetings eller andre arrangementer. Desuden var det en fed oplevelse at sidde til et møde og præsentere sig selv over for Christian Stadil, som ejer Hummel.

Du kan læse mere om Michelles læreplads her

Vi vinterbader sammen, og jeg elsker det!


Sara, frisør
Læreplads hos Salon Deluxe i Bogense

Det er mit andet hjem

Hvis jeg skulle beskrive min læreplads med tre ord, skulle det være velkommen, hygge og sammenhold. Stedet her føles som et andet og ikke et arbejde. Jeg har aldrig været et sted, som var så hyggeligt og velkommen, som her, og så har vi også et fedt sammenhold blandt os kollegaer. 

Vi vinterbader sammen

Jeg har også haft mange gode oplever på min læreplads, men det fedeste er nok, at jeg vinterbader med kollegaerne i havnen. Det lyder nok lidt underligt, men det super fedt og ekstremt dejligt for kroppen og samværet. Vi har ikke alle kollegaerne med endnu, men os, der er afsted, elsker det! 

Du kan læse mere om Saras læreplads her

Hver dag er den fedeste dag!

Tinna, gourmetslagter
Læreplads hos Superbrugsen

Det er et lærerigt sted med søde kollegaer

Jeg kan beskrive min læreplads som et lærerigt sted, hvor man også får ansvar. Desuden er kollegaerne meget søde. Der er stor opbakning og støtte fra alle i butikken, og det kunne jeg bestemt mærke, da jeg skulle deltage til DM i Skills og havde svendeprøve i samme måned.

Hver dag er den fedeste dag

Jeg kan ikke beskrive den fedeste oplevelse på min læreplads, for hver dag er den fedeste dag. Selvfølgelig har man nogle dage, der ikke er lige så sjove som andre, men når jeg nu tænker tilbage, betyder de gode dage langt mere end de triste dage. Når man så endelig havde en trist dag, var der også stor støtte fra de andre kollegaer.

Det er fedt at føle sig betydningsfuld

Cecilie Itenov, neurofysiologiassistent
Læreplads hos Epilepsihospitalet Filadelfia

Jeg indstillede min læreplads til Årets læreplads 2017
Eleverne på Filadelfia betyder noget og bliver passet på, så man aldrig bliver overladt til sig selv. Filadelfia er en læreplads, der er omsorgsfuld og har forståelse for den enkelte elev. Her bruger vejlederne al den tid på dig, som der er brug for. Det var også derfor, jeg valgte at indstille netop min læreplads til Årets læreplads 2017.

Jeg griner nede fra min mave HVER dag
Jeg har de bedste kolleger, og jeg føler mig værdsat og hørt. Jeg får altid hjælp og støtte, når der er behov for det. Jeg har aldrig mere at lave end jeg kan følge med, og der er tid til fordybelse. Det er et fantastisk arbejdsmiljø, og jeg griner nede fra min mave HVER dag.

Læs mere om Cecilies læreplads her

Man knytter bånd

Samira, ernæringsassistent
Læreplads hos Grejsdalens Efterskole

Samira begyndte med at være i praktik på den efterskole, der senere blev hendes læreplads. Under hendes læretid skulle de unge hjælpe med at lave mad, hvor Samira virkelig fandt ud af, at man knytter bånd, når man laver mad sammen. Maden er mere, end det du spiser, og det var vigtigt for Samira at skabe glæde ved de forskellige måltider og udfordre de unges madvaner. Samira elsker at arbejde på denne måde med mad og mennesker, fordi man altid får feedback, og en god forståelse for det man laver.