Læretiden er en vigtig del af en erhvervsuddannelse. Læretiden giver dig praktisk erfaring og værdifuld indsigt i det virkelige arbejdsliv - her bliver du en del af teamet i en virksomhed og bruger teorien i praksis.

For at gennemføre en erhvervsuddannelse er det vigtigt, at du finder en læreplads efter grundforløbet, og allerede fra den første dag du begynder på en erhvervsuddannelse, er du lærepladssøgende.

På denne side finder du information om læreplads og praktikophold i udlandet samt gode råd og tips til søgningen af læreplads. Du kan også tjekke sitet gtilp.dk, hvor der er lagt mange inspirationsvideoer ud.

Lærepladssøgende – tænk bredt
Når du skal søge læreplads, skal du tænke bredt geografisk. Søg ikke kun i din egen by, men i et større geografisk område. Hvis du ikke har bil, så undersøg hvordan og hvor langt, du kommer med offentlig transport. Det er også en god ide at undersøge alle typer virksomheder. Lad dig ikke begrænse til kun at søge en bestemt type virksomheder

Du kan oprette dig som lærepladssøgende på praktikpladsen.dk, som er Ministeriet for Børn og Undervisning's internet-mødested for elever og virksomheder inden for erhvervsuddannelserne.

På elevplads.dk finder du en oversigt over ledige lærepladser. Du kan søge på brancher og geografi.

Skolepraktik
Vi har rigtig mange lærepladser og lærepladsgarantier på nogle uddannelser.

Hvis det mod forventning alligevel ikke lykkes dig at finde en læreplads, er det muligt at komme i skolepraktik på nogle uddannelser. Det betyder, at du bliver på skolen i de perioder, hvor du ellers skulle ud i lære. Der er dog en række krav, du skal opfylde, inden du begynder i skolepraktik. 

Internationale muligheder
Du kan også vælge at tage en del af din erhvervsuddannelse i udlandet. Læs mere om ordningen her

Ulønnet praktikforløb
Du har også mulighed for at komme ud i branchen i ulønnet praktikforløb med sigte på at få en læreplads i virksomheden bagefter.

Kontakt din vejleder
Har du brug for råd og vejledning til at finde en læreplads, så kontakt din vejleder.

SDE TV