Klik på det, du vil vide mere om

Her finder du alle praktiske oplysninger, som er nyttige for dig som elev på skolen

Støtteordninger

Syddansk Erhvervsskole tilbyder forskellige støtteordningen for elever på Syddansk Erhvervsskole.

Mentorordning / buddymentor
Få støtte og vejledning af en voksen, der er ansat på skolen eller en anden elev på skolen. For elever i Odense og Vejle.

GPS'en
Er du kørt træt i dit grundforløb? Har du brug for en hånd til at komme videre? Har du brug for lidt ekstra hjælp til det praktiske, matematikken? GPS'en ligger på Petersmindevej i Odense.

Eksamensangst
Få gode tip til at håndtere eksamensangst.

Hjælpemidler
Elever med særlige behov har mulighed for at benytte diverse hjælpemidler på skolen. Kontakt din vejleder for at høre mere om dine muligheder.

Særlig støtte - SPS-støtte
Har du en funktionsnedsættelse eller tilsvarende svære vanskeligheder, kan du få rådgivning og vejledning om, hvilke former for specialpædagogisk støtte (SPS), der kan afhjælpe dine behov. Klik her og læs mere.

Biblioteker og kantiner

Biblioteker

Syddansk Erhvervsskole har bibliotek i både Vejle og Odense. Her har du som elev, studerende, kursist og medarbejder adgang til bøger, tidsskrifter og andet materiale. Læs mere om bibliotekerne.

Kantiner

Vi har kantiner fordelt rundt omkring på skolens adresser i Vejle og Odense. Her møder du et bredt og varieret udvalg af både kolde og lune retter. Hver dag tilbyder vi dagens varme ret, og i flere af kantinerne har du også adgang til frisk salatbar. Læs mere om kantinerne og se ugens menu.

Vi har også en betalingsapp, hvor du kan sætte penge ind og bruge den som betaling i kantinerne i Odense og Vejle. Hent den på App Store eller Google Play - søg på "Syddansk betalingsapp". I denne manual kan du se, hvordan du bruger app'en.

Parkering på skolen

Parkering i Odense
Risingsvej 60: Der er parkeringskontrol, og her skal du parkere i de opmærkede, hvide både i henhold til skiltningen.
Parkerer du uden for en opmærket bås, risikerer du en bøde på kr. 750.
Munkebjergvej 130 og Petersmindevej 1A og 1F: På Munkebjergvej 130 og Petersmindevej 1A og 1F er der ingen parkeringskontrol. Her må du parkere, hvor der er plads, men selvfølgelig ikke på brandveje etc.

Parkering i Vejle
Hvis du er elev i Vejle, skal du registrere din bils registreringsnummer, inden du parkerer på skolens parkeringsarealer. Ellers kan du risikrere at få en bøde af ParkZone. Du skal registrere dit køretøjs registreringsnummer elektronisk via selvbetjening.sde.dkKlik her og se en vejledning til, hvordan du registrerer din bil

Du må som elev ikke parkere på gæsteparkering og personaleparkering. Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal p-pladser på skolens område.

Transport

Transport og befordring
Når du går på en erhvervsuddannelse, kan du få rabat på den daglige transport til og fra Syddansk Erhvervsskole.

Læs mere på ungdomskort.dk.

Uddannelsesruter
Der findes også flere uddannelsesruter på Fyn, der kører direkte til skolen.

Vil du bo tæt på din uddannelse?
Er du elev eller kursist på Syddansk Erhvervsskole i Vejle eller Odense har du mulighed for at bo sammen med medstuderende på vores skolehjem . Klik ind og læs mere om SDE Campus One, Odense og SDE Campus One, Vejle - og hvilke særlige betingelser du skal opfylde for at bo her.

Til dig

Digital post

Vi er en digital skole. Det vil sige, at du fremadrettet vil kunne modtage breve og beskeder via Elevplan, sms, mail og e-boks. Fx modtager du dit optagelsesbrev i e-boks.

Elevapp (studiekort)

Syddansk Erhvervsskole har en elev-app, så du som elev på skolen kan se dit skema, registrere din bil ift. parkering samt se dit studiekort. Du finder app'en ved at søge i enten Google Play eller App Store på ”SDE selvbetjening”. Du skal logge ind med dit almindelige brugernavn og password.

Læreplads og praktik

Er du tilmeldt en erhvervsuddannelse, skal du finde en læreplads. Her på hjemmesiden kan du få hjælp til din lærepladssøgning. Du kan også få mere at vide om skolepraktik, praktik i udlandet mv.

Eleverne tilbyder

Når du er elev eller ansat på Syddansk Erhvervsskole kan du fx
blive klippet af skolens frisørelever i Odense
få en kosmetisk behandling af skolens kosmetiker-elever i Odense
købe tømrerelevernes træhuse i Vejle og Odense
- købe bagerelevernes brød og kager (kun Vejle - kontakt afdelingen på Boulevarden 36)
- købe slagterelevernes kød (kun Vejle - kontakt afdelingen på Boulevarden 36)

Frivilligt arbejde
Ved du, at du som frivillig kan få et bevis på din gode indsats - et såkaldt frivillighedsbevis? Så ligegyldigt om det er i fodboldklubben, på det lokale plejehjem, et hjemløsecenter eller i en helt fjerde organisation, du gør en indsats, kan du få et frivilligbevis som dokumentation for dit overskud til gøre noget,der kommer andre til gode. Frivilligbeviset kan være godt at lægge med sammen med dit CV, når du fx søger læreplads eller job.

Hvad gør du?
Hvis du arbejder som frivillig og gerne vil have et frivilligbevis, kan du kontakte en af vores frivillighedsvejledere på Syddansk Erhvervsskole:

Anita Dahlberg på and@sde.dk eller tlf. 2277 6599

På skolen og regler

Eksamensreglement

Her kan du læse eksamensreglementet, der gælder for elever på Syddansk Erhvervsskole.

Elevers forsikringsforhold

Som elev er du dækket af skolens Arbejdsskadedækning, hvis der opstår en skade i forbindelse med ”undervisning under arbejdspladslignende forhold”. Det vil sige, når du arbejder/modtager undervisning på et af skolens værksteder eller laboratorier. Opstår skaden pga. uhensigtsmæssig adfærd eller ved ikke-reglementeret brug af maskiner eller værktøj, dækker skolens forsikring ikke. I sådanne tilfælde er det din egen forsikring, der skal dække skader.

I alle andre undervisnings-, transport-, udflugts- og pausesituationer er du ikke dækket af skolens forsikring, men af din egen forsikring. Skolen opfordrer derfor alle elever til at have en gyldig ulykkesforsikring.

Fraværsmeldinger

Ved fravær skal du give skolen besked inden kl. 9.00. Det gør du ved at sende din fraværsmelding via elevplan.dk. Har du ikke adgang til internettet, kan du ringe besked på tlf. 7010 9900 eller til det lokalnummer, du har fået oplyst af skolen.

Klager

Syddansk Erhvervsskole har en procedure for, hvordan du som elev bedst håndterer en klage over skolen. Download den her.

Ordensregler

Syddansk Erhvervsskole har nogle regler for hverdagen. Alle skal overholde reglerne for at samværet og arbejdet kan foregå så gnidningsløst som muligt. I det hele taget gælder det om at vise hensyn og tænke sig om.

Derudover har nogle afdelinger på skolen deres eget ordensreglement. Afdelingernes egne ordensreglementer er i overensstemmelse med det overordnede reglement, men er enten mere specifikke for afdelingerne eller mere vidtrækkende end skolens ordensreglement.

Læs mere om ordensregler på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle

Røgfri skole

Syddansk Erhvervsskole er en røgfri skole. Det er vi for at fremme et røgfrit miljø for vores elever. Det betyder, du kun må ryge i de rygeskure, der er sat op på de forskellige adresser. På Tinghusgade i Grindsted er der ikke opsat rygeskure, så her foregår al rygning uden for skolens adresse.