Et super stærkt it-hold

Så er endnu et hold it-supportere blevet færdiguddannet på It & Data i Odense med super flotte resultater. Og på holdet var der to blinde elever, som begge scorede topkarakteren 12.
22/2 2017 - susanne

Jonas er 23 år og har været blind hele livet. Han fortæller, at han får informationerne ved fx en fejl på pc'en fra et skærmoplæsningsprogram. Og via sin gode hukommelse har han en fuldstændig routeropsætning i hovedet og kan på den måde fikse problemerne. Opgaver som at samle et netkabel er heller ingen hindring, selv om han ikke kan se.

Jonas er netop nu ved at fuldføre den resterende del af praktikken i skolepraktikken på It & Data, og han har efterfølgende planer om at læse videre som datatekniker.

På spørgsmålet om jobmuligheder fortæller Jonas, at hvis en offentlig virksomhed søger en medarbejder, har han som synshandicappet krav på en jobsamtale.
Som Jonas siger, så gælder det jo bare om at kunne svare for sig og overbevise dem om, at man godt kan løse opgaverne – og det er vi sikre på, at Jonas vil klare til topkarakter.

Godt gået Jonas og resten af it-holdet.