Autoelever på vej til Spanien og England

I denne uge rejser 6 elever fra skolepraktikken på AutoVidencenter Fyn til enten Spanien eller England, som et led i deres uddannelse.
8/3 2017 - susanne

I denne uge rejser 6 elever fra skolepraktikken på AutoVidencenter Fyn til enten Spanien eller England, som et led i deres uddannelse. De skal først på skole og efterfølgende i praktik i en lokal autovirksomhed for at se og føle, hvordan arbejdskulturen er i landet.

De 6 fyre fra AutoVidencenter Fyn, der rejser til Spanien eller England, skal først på et 14 dages skolemodul. Modulet handler om sikkerhed og vedligeholdelse på el- og hybridbiler, som der kommer mere og mere af på værkstederne i Europa. Eleverne skal være med til at afprøve et meget relevant undervisningsforløb, som er udviklet i EU-projektet ”EUMOB Urban Mobility”. 
Efterfølgende skal de i praktik i en lokal autovirksomhed for at se og føle den lokale arbejdskultur.

I samme periode får AutoVidencenter Fyn besøg af 6 elever fra England, Estland og Spanien, som skal være med i et hybridkursus i Odense. Eleverne skal efterfølgende give feedback på forløbet i Odense.

Emma og Mads er også i praktik i udlandet
I forvejen har AutoVidencenter Fyn to elever i praktik i udlandet. Det er Emma, som er EUX-elev og i lære hos en tysk virksomhed, hvor der udelukkende arbejdes med restaurering og service af bilmærket Porsche.  Og Mads, som er udstationeret fra skolepraktikken til et stort mærkeværksted i Bilbao i tre måneder. 

I 2016 rejste mere end 50 autoelever fra de 8 skoler i Europa, som er med i Automobility-netværket, af sted på ophold i en måned eller mere for at deltage i skoleundervisning og være i praktik i en virksomhed. 

På billedet herunder ses Mads med den svend, som han arbejder sammen med i Bilbao.