4 x GULD til Team SDE ved DM i Skills

Syddansk Erhvervsskole vandt hele 4 guldmedaljer ved DM i Skills 2017, der fandt sted i Gigantium i Aalborg fra 26. – 28. januar 2017. Guldmedaljerne blev vundet i fagene frisør, møbelsnedker, ernæringsassistent og VVS-energi.
28/1 2017 - susanne

Der blev sminket, malet, bagt, designet og svejset til den helt store guldmedalje, da mere end 300 deltagere fra erhvervsskoler i hele Danmark dystede om førstepladser i 40 forskellige fag.

Syddansk Erhvervsskole stillede med 16 deltagere til DM i 11 forskellige fag - og 4 af deltagerne hev guld hjem til skolen. De fire guldmedaljer blev vundet af:


Ernæringsassistent - Matthias Palmelund (EUX), madhuzet Zahles

Matthias Hindborg Palmelund dystede blandt 10 finalister i konkurrencen under overskriften: ’Fremtidens mad med omtanke og passion’ og de tre konkurrencedage var fyldt med gastronomiske udfordringer som: Nordisk tapas, det grønne køkken i et internationalt studiemiljø og en klassiker i nye klæder. Matthias har kun haft tre ugers forberedelsestid, da han kom med på et afbud. Men ambitionerne fejler ingenting og hans lærerne havde heldigvis spottet skills-potentiale i Matthias, hvis fremtidsdrøm er at blive køkkenchef. Til daglig laver Matthias mad til plejecentre og ældreboliger i Ringsted Kommune ved ”Madhuzet Zahlesvej”.


Frisør - Emilie Mølby, Holk Intercoiffure

Emilie Mølby deltog i fire discipliner, hvoraf to var forberedt hjemmefra og handlede om styling, mens to andre handlede om at klippe, farve og style. Emilie Mølby forklarer: 
”Jeg er meget konkurrencemenneske, og selvfølgelig havde jeg et håb om at vinde. Konkurrenterne havde et højt niveau.” 
Emilie Mølby skal op til sin svendeprøve i april, hvorefter hun har aftalt med Holk Intercoiffure, at hun fortsætter med at arbejde endnu to år, så hun kan spare op til at gå på frisørakademi i London, som er meget omkostningsfyldt.

 

Møbelsnedker - Jacob Abrahamsen, Gesten Bådaptering ApS

Jacob Primdahl Abrahamsen fik 20 timer til at bygge et vitrineskab, som han i sine forberedelser til DM i Skills havde trænet hårdt på at lave på skolens værksted i Vejle. Han har altid været glad for at lave noget med sine hænder, og det er lige præcis, hvad det kræver for at blive en god møbelsnedker. Han røber, at hans håndværk er fyldt med finesser, kvalitet og stolthed, og det er måske opskriften på hans guldmedalje for andet år i træk?

VVS-energiuddannelsen - Dennis Juhl, Vantinge Vvs Aps

Dennis Juhl dystede i tre discipliner inden for VVS-energifaget, som i alt varede 20 timer.  Dennis mener selv det afgørende for hans flotte præstation var, at han holdt hovedet koldt og fokuserede på opgaverne. Han er glad for matematik og tager uddannelsen med et gymnasialt niveau (EUX), og det har medført en masse faglige udfordringer, som han har haft stor gavn af til konkurrencen i Skills. Hans fremtidsplaner går i flere retninger, men kodeordet er at dygtiggøre sig. Han vil enten blive selvstændig eller måske læse videre til ingeniør, hvis han får lyst til det senere i arbejdslivet.

Et stort tillykke til de fire guldmedaljevindere – og godt kæmpet af alle 16 deltagere fra Syddansk Erhvervsskole.

Herunder kan du se en video fra 3 af deltagernes forberedelse op til DM

SDE TV