Undervisningsminister besøgte SDE

Undervisningsminister Merete Riisager besøgte den 23. januar talenter på SDE i Odense C.
24/1 2017 - susanne

Undervisningsminister Merete Riisager besøgte skolens tre skills-elever rundt om på skolens adresser på Risingsvej 60 og Petersmindevej 1 F, hvor hun interesseret stillede spørgsmål til skolens Skills-elever:

Dennis Juel (VVS)
René K. Hansen (industriteknik)
Frank Ø. Christensen (mekaniker)

Merete Riisager spurgte bl.a. til de tre skills-elevers valg af uddannelse, skills-konkurrencen og deres fremtidsdrømme. Undervisningsministerens interesseområde er Skills – altså skolens arbejde med talentudvikling i undervisningen og forberedelserne til årets DM i Skills. Det var baggrunden for hun lagde vejen forbi skolen et par dage før DM i Skills løber af stablen i Gigantium i Aalborg (26.-28.1).

Undervisningsminister Merete Riisager:
”Mit indtryk af dagens møde med jeres tre Skills-elever er, at her er tale om dybt engagerede unge mennesker, der med flid og teknisk snilde er i gang med deres uddannelser inden for VVS, mekaniker og industriteknik. Det vigtigste for mig er at lytte til de unge menneskers drømme. Der går tit for meget ”voksensnak” i spørgsmålet om de unge og uddannelsesvalg, når uddannelse er lig med excelark og BNP.”

Her er billeder fra ministerens besøg på skolen:

Frank Ø. Christensen (mekaniker):
Frank Ø. Christensens mester Michael Egmose, Revninge Autoværksted Aps, var også tilstede, da undervisningsministeren kom forbi  AutoVidencenter Fyn. Han roste Frank for sin ydmyghed og fortalte, at han havde søgt læreplads ved at tilbyde sin arbejdskraft i en uges praktik på bekostning af en skiferie med sine forældre. Michael Egmose gik med til aftalen, og efter en uge gik han yderligere med til at underskrive en kontrakt som Franks læreplads. Han var senere i uddannelsesforløbet med til at indstille Frank til ”Mekaniker Plus”  mekanikeruddannelsens talentspor: ”Det var synd, hvis potentialet gik til spilde”, sagde han med et smil på læben.

 

René Kling Hansen (industritekniker):
20-årige industriteknikkerelev René Kling Hansen har på det seneste øvet og øvet sig på at dreje emner, han ved nemlig fra skills konkurrencen sidste år, at han kunne blive bedre på denne disciplin. ”Fordelen ved at stille op igen, er, at jeg har en bedre idé om niveauet og kender mine svagheder”, siger René Kling Hansen. Renés store drøm er, at gå videre til verdensmesterskaberne i Abu Dhabi, som afholdes den 14.-19. oktober 2017. 

Ud over at gå til konkurrencer har han ganske almindelige fremtidsplaner om at komme ud at sejle og senere læse videre til maskinmester.

Dennis Juel (VVS):
Dennis er ved at uddanne sig på VVS-linjen og tager et gymnasialt niveau med også (EUX). Han mener, det er et rigtigt godt afsæt for at blive selvstændig og måske læse videre til ingeniør, hvis han får lyst til det senere. Det var undervisningsministeren helt enig med ham i.