Virksomhedsdating skal bane vejen for flere lærepladser

Tirsdag aften slog Syddansk Erhvervsskole i Odense dørene op for et helt nyt initiativ, som skal bringe skole og virksomheder tættere sammen.
7/4 2017 - susanne

Transport & Logistik-afdelingen havde for første gang inviteret til virksomhedsdating, hvor potentielle fynske lærepladser kunne møde elever på hhv. grundforløb og i skolepraktikken.

Et arrangement som Casper Hovgaard Juul og Emil Grube fra virksomheden Bruun & Nielsen A/S udtrykte stor begejstring for:

- Det er et kærkomment initiativ, som vi også gerne støtter op om fremover. Arrangementet giver os en særlig mulighed for at møde eleverne, og de får sat ansigt på os. Det går så stærkt i vores hverdag, at vi nærmest først ser behovet for lærlinge, den dag vi pludselig står og mangler. Derfor taler initiativet direkte ind i vores hverdag, så vi bedre kan være på forkant og møde potentielle lærlinge.

Fælles front: Styrket møde mellem elever og lærepladser
Transport & Logistik har som ambition at skabe et arrangement, hvor virksomhederne hurtigt og nemt kan finde netop den kandidat, de leder efter på en enkelt aften fremfor at skulle modtage op mod 200 ansøgninger om året. Samtidig er det nye initiativ med virksomhedsdating med til at motivere og fastholde eleverne og bringe skolen og virksomhederne tættere sammen.

Afdelingsleder Michal Riber er tilfreds med modtagelsen af det nye initiativ, som skal holdes 4 gange årligt:

- Dette var det første skridt i rækken af tiltag, som skal skabe et bedre samspil mellem skolen og virksomhederne. Vi har begge et fælles behov og derfor også en fælles målsætning. Jeg oplevede, at arrangementet er noget, som virksomheder gerne vil bakke op omkring og videreformidle, så vi får skabt endnu større tilslutning i fremtiden. Og så skal eleverne have stor ros for, at de mødte så velforberedte op. Det blev positivt bemærket af både virksomhederne og af os.