Som møbelsnedker er du en håndværker, designer – og til tider også kunstner!
Drømmer du om at blive den næste Hans J. Wegner, Finn Juhl eller Børge Morgensen? I så fald er specialet som møbelsnedker vejen for dig. Har du udover drømmene også flair for både design og godt håndværk, kan vejen føre dig langt.
At være møbelsnedker er populært som aldrig før. Vi ser dem i stigende grad på tv, i magasinerne, på arbejdsmarkedet – og ikke mindst på uddannelsesområdet. Og årsagen til populariteten er nem at få øje på; som samfund får vi nemlig mere og mere respekt for folk, der rent faktisk kan levere produkter, der er lavet fra bunden.
Som møbelsnedker lærer du, hvordan en sikker, tålmodig og præcis betjening af værktøj kan føre til et færdigt og formfuldendt møbel – i bedste fald et mindre kunstværk. Du lærer at fremstille alt fra borde, stole, skabe og andre møbler. Som møbelsnedker har du brug for forskellige maskiner undervejs i fremstillingen, så du lærer også at betjene fx rundsave, båndsave, høvle, afrettere, fræsere og kehlemaskiner undervejs i uddannelsesforløbet.
Som møbelsnedker vil dine primære opgaver være at:
- Tegne, designe, renovere og producere specialdesignede borde, stole, reoler og andre møbler
- Montere betræk og tilbehør samt efterbehandle møblet
- Arbejde med computerstyrede træ- og snedkerimaskiner samt manuel finpudsning
- Vejlede og rådgive kunder i forhold til design og materialevalg
- Holde dig opdateret med trends, tendenser og muligheder inden for bolig.
Der er adgangsbegrænsning på uddannelsen. For at blive optaget på grundforløb 2, skal du derfor enten have en læreplads, eller ansøge om en af skolens kvotepladser.
Kvotepladser er skolens mulighed for at optage et mindre antal elever, som ikke har en aftale om en elevplads inden uddannelsesstart. Kvotepladserne fordeles på baggrund af en optagelsesprøve.
Tilmeldingsfrister for kvotepladser:
- 15. maj
- 15. november.
Varighed
3 år og 6-9 måneder + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe sikkerhedssko og passende arbejdstøj.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Vejleder Vejle
Uddannelsessekretær Vejle
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.