Printcenter med nyeste teknologi inden for 3D print

Virksomheder som LEGO, Robot Nordic og On Robot, Trumpf, Maskinsikkerhed og Cadsys delte deres viden om 3D print i plast og metal, robotsikkerhed og Collaborative Robotter var repræsenteret til åbningen af printcentret. 50 gæster blev klogere på den nyeste teknologi bl.a. en 3D metalprinter fra Trumpf, der er den eneste af sin slags i Danmark. Indkøbet af maskiner med nyeste teknologi til det imponerende 3D printcenter blev markeret med indvielse den 2. juli 2019 på Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier, som er en del af Videnscenter for Automation og Robotteknologi.

”Mange virksomheder er nysgerrige på, om 3D print i forskellige materiale kan hjælpe i netop deres produktion – men spørgsmålet der melder sig er hvordan? Videnscentret og Herningsholm åbner nu dørene for interesserede virksomheder, så vi i fællesskab kan uddanne medarbejdere eller udvikle prototyper i samarbejde med erhvervslivet,” siger direktør Allan Kortnum, Herningsholm.

Videnscenter for Automation og Robotteknologi sætter sig nu i spidsen for arbejdet med additive manufacturing som 3D print. Der er investeret mere end 2,5 mio. kr. i en 3D metalprinter fra Trumpf, en større plastprinter og derudover har centret ti 3D printere fra Sindoh. Ambitionen med 3D printcentret er at give elever, faglærere og virksomheder de bedste forudsætninger for at udvikle sig i takt med den teknologiske udvikling. Markedet for 3D print vokser eksempelvis med 12 % årligt.

”Vi vil gerne vise den nyeste teknologi frem for vores omverden, så vi får delt den tekniske viden inden for området og i fællesskab bliver klogere. Videnscentret skaber sammenhæng, fordi det giver virksomheder, elever og erhvervsskoler et fælles udgangspunkt. Det handler for os om at forbinde de rigtige mennesker og få de forskellige spørgsmål distribueret de rigtige steder hen. Det er nemt for virksomhederne at kontakte videnscentret med forskellige spørgsmål, og det er en særlig stor bonus for de små og mellemstore virksomheder,” siger Videnscenterchef Lars Mathiesen.

De rigtige aftaler i hus
Videnscenter for Automation og Robotteknologi har flere projekter i støbeskeen bl.a. i samarbejde med Dansk Metal, Industritekniker.nu og flere universiteter.

Kontakt

Konstitueret videnscenterchef Odense C

Eric Christopher Oscar Wanscher
24797799
erwa@sde.dk