En vigtig brik i sundhedsvæsenet

Som hospitalsserviceassistent skal du kunne navigere mellem fastlagte og akutte opgaver. For selvfølgelig skal der gøres rent hver dag og redes senge, men når en patient pludselig har behov for hjælp, eller sygehuspersonalet har brug for assistance, skal du kunne træde til – og bagefter vende tilbage til den opgave, du var i gang med, som om intet er hændt.

Du vil i høj grad skulle tilrettelægge din egen hverdag. To-do-listen kan se overkommelig ud, når du møder ind, men det er vigtigt, at du ikke lader dig slå ud af de mange uforudsigelige opgaver, der kommer i løbet af dagen.

Som hospitalsserviceassistent er det desuden vigtigt, at du er god til at tale med folk og har medmenneskelig respekt og forståelse. I løbet af arbejdsdagen vil du nemlig være i kontakt med stort set alle faggrupper på hospitalet, men også patienter og pårørende – som måske befinder sig i en svær eller ubehagelig situation.

I løbet af din uddannelse lærer du at planlægge og udføre rengøringsopgaver samt forskellige typer af serviceopgaver. Du forberedes også på at samarbejde med forskellige faggrupper på hospitalet og får indblik og kendskab til dine typiske ansvarsområder. Og så bliver du selvfølgelig klædt på til at løse de mange praktiske opgaver, der er omkring patienter og pårørende.

Som hospitalsserviceassistent er dine arbejdsopgaver bl.a.:

  • Rengøring og desinfektion af lokaler, inventar, udstyr, arbejdsredskaber m.v.
  • Sengeredning og udskiftning af sengelinned, håndklæder og lignende
  • Gangtræning med patienter
  • Anretning og servering af mad på hospitaler eller plejehjem samt øvrige mindre køkkenopgaver.
  • Transport af patienter mellem afdelinger eller fra for eksempelvis seng til toilet.

Økonomi og varighed

Adgangskrav

Er du over 25?

Spørg os

Navn ikke tilgængelig
Ikke tilgængelig
Email ikke tilgængelig

Navn ikke tilgængelig
Ikke tilgængelig
Email ikke tilgængelig

Vejleder Vejle

Navn ikke tilgængelig
Ikke tilgængelig
Email ikke tilgængelig

Find os her

Grindsted
Odense
Munkebjergvej 130, 5230 Odense M
Vejle
Boulevarden 36, 7100 Vejle

Erhvervskollegiet