Læs virksomhedsservice og bliv hverdagens problemknuser
Titlen siger det meste. Som virksomhedsserviceassistent leverer du den service, der får en arbejdsplads til at fungere optimalt. Du bliver kort sagt uddannet til at agere som virksomhedens blæksprutte, der får alting til at glide nemmere.
Uanset hvor du kommer til at arbejde, er det dig, der sikrer, at tingene er i orden, at der bliver gjort ordentligt rent og at mange af de daglige udfordringer bliver løst.
De fleste opgaver løses i tæt kontakt med kunder eller kollegaer. Det er derfor vigtigt, at du også har medmenneskelig forståelse og kan snakke med høj som lav. Det er nemlig ikke altid nok at løse opgaven – ofte skal løsningen også forklares.
På uddannelsen lærer du blandt andet om rengøringsmetoder, mødeservice, anretning og servering af mad, kundebetjening og arbejdsplanlægning. Men, du lærer også at håndtere forandringer, tage ansvar og arbejde selvstændigt, da disse egenskaber er yderst vigtige at have i et alsidigt job som virksomhedsserviceassistent.
Som virksomhedsserviceassistent er dine arbejdsopgaver bl.a.:
- Planlægning og udførelse af rengørings- og serviceopgaver
- Kontorsupport samt mindre vedligeholdelsesopgaver
- Klargøring og opsætning i forbindelse med møder og konferencer i virksomheder
- Tilberedning og anretning af lette måltider
- Kundebetjening, kundeservice og andre ad-hoc-opgaver.
Varighed
1 år og 6 måneder + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Elever opfordres til at medbringe egen computer samt enkelte bogkøb.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
- Er erklæret uddannelsesparat eller er på baggrund af en samtale med erhvervsskolen blevet vurderet parat.
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlig) ved folkeskolensafgangseksamen, 10. klassesprøverne eller en tilsvarende prøve.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller ved 10. klassesprøverne (både skriftlig og mundtlig) eller en tilsvarende prøve.
- Har indsendt en studievalgsportfolio til skolen (gælder kun grundforløb 1).
- Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Vejleder Vejle
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.