Gør det abstrakte konkret – og det komplekse simpelt
Hvis pakningen i vandhanen ikke er designet korrekt, løber der vand ud. Hvis reservedelen til maskinen ikke passer præcist, virker den ikke. Og sådan kunne man blive ved – hvilket blot giver en lille indikation af, hvor vigtig en industriel designers arbejde er.
Med specialet i industriel produktion bliver du en del af et hold, som får produktionen til at lykkes. Det er din opgave, at sørger for, at industriens dele og reservedele passer præcist i form og funktion. Du er med helt fra produktet bliver tegnet, til det er færdigt og funktionsdygtigt – men også i alle de valg og fravalg, der tages i processen fra start til slut.
Med specialet industriel produktion lærer du at udvikle tekniske tegninger ved hjælp af avancerede it-programmer. Du lærer også at vurdere materialevalg og de økonomiske aspekter i forbindelse med produktionen. Herudover trænes du i at formidle dine løsninger til forskellige faggrupper.
Som teknisk designer med speciale i industriel produktion vil dine primære opgaver være at:
- Udregne specifikke mål og udvælge materialer i forhold til skitser
- Anvende CAD- og it-systemer, 3D samt animation og grafik til teknisk illustration og præsentation af løsningsforslag
- Opbygge tids- og ressourceplaner
- Tilrettelægge og sætte produktionen i gang
- Give teknisk rådgivning og kontrollere kvaliteten af arbejdet.
Varighed
2 år og 6 måneder + grundforløb.
Økonomi
SU og elevløn.
Deltagerbetaling
Du skal selv anskaffe tegneredskaber og notesblokke.
Syddansk Erhvervsskole forbeholder sig retten til ikke at oprette hold, hvis antallet af deltagere på uddannelsen er meget lavt. Vi vil i så fald være behjælpelige med at henvise til en anden skole, så uddannelsen så vidt muligt kan fuldføres et andet sted.
- Er erklæret uddannelsesparat eller er på baggrund af en samtale med erhvervsskolen blevet vurderet parat.
- Har bestået folkeskolens afgangseksamen.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i dansk (både skriftlige og mundtlig) ved folkeskolensafgangseksamen, 10. klassesprøverne eller en tilsvarende prøve.
- Har mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i matematik (skriftlige) til afgangsprøven i 9. eller ved 10. klassesprøverne (både skriftlig og mundtlig) eller en tilsvarende prøve.
- Har indsendt en studievalgsportfolio til skolen (gælder kun grundforløb 1).
- Eller hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale med en virksomhed.
Hvis du er fyldt 25 år, kan du starte på en såkaldt EUV (erhvervsuddannelse for voksne). En EUV er et målrettet forløb, der som regel er kortere end en tilsvarende erhvervsuddannelse for unge. Læs mere om EUV.
Studievejleder Odense C
Bo tæt på din uddannelse, by og fritidsliv og bliv en del af et aktivt studiemiljø med fællesskab og fede aktiviteter.
Har du mere end 1 time og 15 minutters offentlig transporttid mellem dit hjem og din uddannelse? Så kan du kan bo på erhvervskollegiet.