18-årige Snorre S. Dyhr uddanner sig til møbelsnedker ved Syddansk Erhvervsskole i Vejle. Han er Danmarks dygtigste møbelsnedker og vandt DM i Skills 2019 inden for sit fag.  Til WorldSkills i Kazan opnåede han en flot 20. plads blandt 30 deltagere med sine 681 point (1. pladsen fik 737 point).

Hård træning forud for
WorldSkills

Forud for den afgørende konkurrence har Snorre trænet intensivt i hele sommerferien. For nyligt har han været i Finland, hvor han har trænet sammen med de syv unge, finske møbelsnedkerlærlinge, der kæmpede om at vinde deres nationale mesterskab.
"Jeg glæder mig rigtig meget til at vise, hvad jeg kan, og se hvad alle andre kan. Dernæst glæder jeg mig til at opleve Rusland og deres kultur", siger Snorre om den store oplevelse, der står foran ham.

På Danmarks landshold
Til konkurrencen i Rusland skal Snorre  dyste mod 30 andre møbelsnedkere. Han forklarer selv, at oplevelsen med at være deltager giver ham gode jobmuligheder og personlige færdigheder. Han kan f.eks. skrive det på sit CV, og siger selv ”Nu har jeg papir på, at jeg kan finde ud af, hvad jeg laver.” Snorre uddyber samtidig, at man på landsholdet deltager i mentaltræning, og at denne træning skal sikre, at man ikke bukker under for det enorme pres, som er til konkurrencen. Den største udfordring i forhold til træningen op til VM har dog været, at man skal kombinere den intense træning med sit personlige liv. Således at man, til trods for intensiv træning, får hverdagen med madlavning, rengøring og samvær med familie, venner og kæreste til at spille sammen.

Eget værksted på 2. sal
Snorre som oprindeligt er fra Odense valgte uddannelsen som møbelsnedker, da han her så en mulighed for at være kreativ og samtidig bruge sine hænder. Snorre har siden barnsben haft en særlig interesse for træarbejdet, og fortæller sågar: ”Jeg havde faktisk et værksted, i mit værelse, helt fra 7. klasse i vores lejlighed på anden sal. Der har jeg lavet alt fra knive til stole.” Efter Snorres storebror flyttede på efterskole, kunne Snorre ombygge hans værelse til et reelt værksted og slap dermed for at have spåner i hans egen seng. Her kunne han nørkle og eksperimentere med alt fra gammelt træ til den lokale cykelhandlers forlagte gear.
Møbelsnedkeruddannelsen er meget mere end bare at lave møbler.” fortæller Snorre. Tingene skal gå op i en højere enhed, både i forhold til samarbejde med kollegaer, timing, reparation og finesse. Alt skal samtidig leve op til de forventninger og krav, som både kunden, én selv og ens kollegaer har.

7 uger på teltplads 
Snorre er i lære hos firmaet OT Lauridsen. En læreplads han fik ved at være ihærdig og dedikeret. ”Alle er jo en god snedker på papir, men jeg havde også brugt rigtig lang tid på min ansøgning og lagt en masse bilag ind med billeder og beskrivelser af, hvad jeg havde lavet.”, forklarer Snorre.
Snorre fortæller om tiden, da han fik praktikpladsen, at han måtte bo 7 uger på en teltplads indtil han fik sin egen lejlighed, men at det alligevel var det hele værd. ”Det viser jo lidt, hvor meget man gerne vil det” siger Snorre. Han roser endvidere sin læreplads ”Jeg har været heldig med at finde en praktikplads, som ikke kun har høj faglighed, men også har nogle hyggelige mennesker. Der bliver jo hele tiden fyldt på med viden, og det er mega fedt.”


Fremtiden er uvis
Ifølge Snorre er det fedeste ved faget som møbelsnedker, at man bliver udfordret og samtidig skal gå i detaljer og gøre sig umage. Han siger samtidig, at det at kunne følge et produkt fra start til ende er en særlig proces. Når emnet falder på drømme for fremtiden, står det stadig i det uvisse. Snorre siger: ”Måske starte eget når tiden kommer. Det er jo svært at forudse, jeg tror der er mange der siger at de gerne vil starte eget men det er jo svært og der skal meget mere til end bare at være en god møbelsnedker.”