Sammen med 17 partnerskoler i Syddanmark har Syddansk Erhvervsskole udvikle et helt nyt højteknologisk lærings- og vejledningsspil, som går under navnet ”T.E.G. Solution”. Projektet er målrettet elever i udskolingen og kobler, ved hjælp af Augmented Reality (AR), klimaudfordringerne til de unges uddannelsesvalg.

Afløser til City of Educatia

Du kender måske til City of Educatia? Det var et vejledningsspil, som fungerede som et supplement til den kollektive vejledning i grundskolerne og styrkede de unges kendskab til de mange spændende fremtidspotentialer, hvad enten de vælger en erhvervsuddannelse (EUD) eller den erhvervsfaglige studentereksamen (EUX).

Nu har vi et nyt, opdateret vejledningsspil på vej. T.E.G. Solution omdanner skoledagen til et spilunivers ved hjælp af AR-teknologi. Med udgangspunkt i erhvervsuddannelserne, skal eleverne i løbet af skoledagen finde frem til løsninger på konkrete opgaver relateret til de klimaudfordringer, vi står overfor. Eleverne kan dermed se deres fantasier, idéer og løsningsforslag på opgaverne udspille sig i den virkelige verden, som et virtuelt ekstra lag.

Uddannelsesvalg kobles med bæredygtighed i en virtuel verden

Formålet med T.E.G. Solution er, at eleverne får større indsigt i og forståelse for, hvad de erhvervsrettede uddannelser og karrieremuligheder kan bidrage med i relation til bæredygtighed og grøn omstilling. Gennem forløbet bliver løsningsforslag på klimaudfordringerne tydeliggjort og italesat samtidig med, at bæredygtighedsbegrebet gøres mere håndgribeligt for eleverne.

Hertil er intentionen, at forløbet mindsker klimaangst blandt eleverne, og viser dem, at de via deres valg af uddannelse og konkrete handlinger kan gøre en forskel og skabe en positiv forandring.

Booking

Du kan allerede nu booke T.E.G Solution-forløbet til din folkeskoleklasse. Det henvender sig til elever i andet halvår af 7. klasse og første halvår af 8. klasse.
Find din kontakt her: tegsolution.dk

Hvem står bag spillet?

Spillet er udviklet af Syddansk Erhvervsskole i samarbejde med en række af landets erhvervsskoler:

Tietgen, Kold College, Social- og Sundhedsskolen Fyn, Dalum Landbrugsskole, Hansenberg, IBC, Business College Syd, EUC Syd, Social- og Sundhedsskolen Syd, Gråsten Landbrugsskole, Rybners, Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier, EUC Lillebælt, Campus Vejle, Haderslev Handelsskole samt Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens. 

T.E.G. Solution er støttet af midler fra Region Syddanmarks Uddannelsespulje.

Stockholm Resilience Centre, Stockholm Universitet
Vi har besøgt Stockholm Universitet, hvor vi præsenterede projektet for nogle af de 28 forskere bag de 9 Planetary Boundaries, som vejledningsspillet tager afsæt i. Vi er glade for og stolte over, at de støtter op om projektet og dets formål. Hør Research Liaison Officer, Andre Merrie, sætte ord på projektet i videoen herunder.

""
Se teaserfilmen for T.E.G. Solution her!

Spørgsmål vedr. booking og sygemelding

Sekretær Odense M

Kirsten Susanne Ulstrup
63126802
ksu@sde.dk

Spørgsmål vedr. T.E.G. Solution

Projektleder Odense M

Anita Dahlberg
22776599
and@sde.dk
Nyt vejledningsspil indtager klasseværelset. Læs vores nyhedsopdatering på T.E.G Solution fra juni 2023!
T.E.G. Solution testes på folkeskoler. Læs vores nyhedsopdatering fra oktober 2023!