Læretiden er en vigtig del af din erhvervsuddannelse!

Læretiden giver dig praktisk erfaring og værdifuld indsigt i det virkelige arbejdsliv - her bliver du en del af teamet i en virksomhed og får lov at bruge teorien i praksis.

For at gennemføre en erhvervsuddannelse er det vigtigt, at du finder en læreplads i løbet af dit grundforløb. Allerede fra den første dag du begynder på en erhvervsuddannelse, er du lærepladssøgende.

Kontakt din virksomhedskonsulent
Skolens virksomhedskonsulenter arbejder for, at du nemmere kan finde en læreplads, og hjælper dig med gode råd og vejledning. Kontakt virksomhedskonsulenten på din fagretning.

Opret dig på lærepladsen.dk

Opret dig på lærepladsen
Du skal oprette dig som lærepladssøgende på lærepladsen.dk, som er Børne- og Undervisningsministeriets mødested for elever og virksomheder inden for erhvervsuddannelserne.

Digitalt lærepladskort
lærepladsen.dk finder du også en oversigt over ledige lærepladser samt stillingsopslag fra virksomheder, som efterspørger lærlinge. Du kan også søge på brancher og geografi og se hvilke virksomheder, som er godkendte til at tage lærlinge.

Tænk bredt i din lærepladssøgning

Du skal tænke bredt
Når du skal søge læreplads, skal du tænke bredt geografisk. Du skal både søge i dit eget lokalområde, men også søge bredere ud. Hvis du ikke har bil, så undersøg hvordan og hvor langt, du kommer med offentlig transport. Det er også en god idé at undersøge alle typer virksomheder. Lad dig ikke begrænse til kun at søge en bestemt type virksomheder.
Bliv inspireret på det digitale lærepladskort. 

Ulønnet oplæringsophold

Ulønnet oplæringsophold
Du har også mulighed for at komme ud i branchen i et ulønnet oplæringsophold (1 uge til 14 dage), med sigte på at få en læreplads i virksomheden bagefter. Et oplæringsophold kan være din indgang til at få en læreplads. 

Internationale muligheder

Vil du opleve verden? 
Du kan også vælge at tage en del af din erhvervsuddannelse i udlandet. Ved at vælge en læreplads i udlandet får du muligheden for at opleve en del af verden. Læs mere om dine internationale muligheder. 

Skoleoplæring - dit springbræt

Skoleoplæring
Hvis det mod forventning alligevel ikke lykkes dig at finde en læreplads, er det muligt at komme i skoleoplæring på nogle af skolens uddannelser. Det betyder, at du bliver på skolen i de perioder, hvor du ellers skulle ud i lære. Der er dog en række krav, du skal opfylde, inden du begynder i skoleoplæring. Skoleoplæring kan være dit springbræt til en kommende læreplads.