Diagnosticering af person- og lastvogne

Målgruppe:
Uddannelsen henvender sig til faglærte mekanikere, der har eller ønsker at arbejde med service og reparation af person- og lastvogne.

Beskrivelse:
LV - Deltageren kan tilrettelægge og foretage et korrekt fejlfindingsforløb på bilens samlede elektriske styringer. Kurset afsluttes med en skriftlig, mundlig eller praktisk prøve.

Mål:
Deltageren kan på baggrund af fabrikantens forskrifter tilrettelægge og foretage et korrekt fejlfindingsforløb på bilens samlede elektriske styringer. Herunder kan deltageren: - ved hjælp af en diagnosetester analysere og vurdere elektriske systemers indbyrdes sammenhænge ved fejltilstande, herunder f.eks. imellem motorstyring - sikkerhedsstyringer, motorstyring - infotainmentsystemer, motorstyring - airconditionsystem eller karrossericomputer - instrumentering.- sammensætte relevante måledata fra den enkelte styreenhed og danne en komplet diagnose, samt foretage en samlet vurdering af bilens samlede tilstand på de elektriske styresystemer.- foretage sikkerhedsmæssigt korrekt slutkontrol af diagnosticerede eller tilpassede styreenheder.

Uddannelsesbevis:
Der er en praktisk prøve til uddannelsen

Kontrol og fejlfinding på netværkssystemer

Målgruppe:
Uddannelsesmålet retter sig primært mod personer, der arbejder med service og reparation af person- lastvogne og landbrugsmateriel.

Beskrivelse:
LV - Deltageren kan tilrettelægge og foretage et korrekt fejlfindingsforløb på bilens samlede elektriske styringer. Kurset afsluttes med en skriftlig, mundlig eller praktisk prøve.

Mål:
På baggrund af fabrikantens forskrifter kan deltageren tilrettelægge og foretage et rationelt kontrol og fejlfindingsforløb på netværkssystemer i køretøjer, samt udvælge og anvende egnet testudstyr. Endvidere opnår deltageren kendskab i funktionen og opbygningen af forskellige netværk, herunder LIN-Bus, CAN-Bus, FlexRay, DoIP m.m. Endvidere opnås der også kendskab til opbygning af protokoller og kommunikation mellem forskellige netværk og systemer i og udenfor køretøjet, samt sikkerheden på netværk. Deltageren kan endvidere anvende diagnosetester og oscilloskop for at diagnosticerer og bedømme fejl og reparations metoder, herunder tilpasning og kodning af styrebokse.

Uddannelsesbevis:
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Fag 48538 - Diagnosticering af person- og lastvogne
3 dage
624 kr.
Fag 49495 - Kontrol og fejlfinding på netværkssystemer
3 dage
624 kr.

VÆLG DATO OG TILMELD DIG

Optaget
Ledig