Camilla Kaastrup Hansen, der går på grundforløbet til uddannelsen til mediegrafiker havde i foråret 2015 oplæring i Chichester i England. Læs hendes beretning om det spændende ophold herunder.

Camilla fortæller:

Jeg startede i august 2014 på uddannelsen som mediegrafiker på Syddansk Erhvervsskole i Odense. Det er en uddannelse, jeg er rigtig glad for. Uddannelsen består af et år på skolen og de sidste tre år i praktik i en virksomhed. 

Vi fik en dag noget at vide om praktik i udlandet, hvilket jeg synes kunne være rigtig spændende. Vi fandt hurtigt ud af, at der var en fantastisk og unik mulighed, nemlig at komme i praktik i udlandet i en måned på det første år af uddannelsen. Det var jeg meget interesseret i. Vi måtte vælge mellem landene i Europa, og jeg valgte England. 

Tre andre fra klassen (Frida, Melissa og Steffen) havde også valgt England, og planen blev, at vi skulle bo på Chichester College i det sydlige England, ca. 1,5 time i tog fra London og hver af os fik en praktikplads i fire uger.

Frida havde fået en plads ved et bureau i Chichester by og kunne gå dertil fra Colleget på 20 min. Melissa og Steffen, som begge er under 18, havde sammen fået praktik i Collegets marketingafdeling. Selv havde jeg fået en praktikplads i et reklamebureau i Emsworth - en lille by, der ligger ca. 10-15 min. i tog fra Chichester. 

Dagen hvor det hele startede var den 7. April 2015. Vi rejste fra Danmark tidligt om morgenen og ankom til Chichester College omkring middag. Frida og jeg skulle bo i boligafdelingen Westgate, som er for folk over 18 år. Steffen og Melissa skulle de første par dage bo ved en værtsfamilie, fordi det var påske, og derefter skulle de bo på afdelingen for folk under 18. 

Efter at vi var blevet indkvarteret, gik Frida og jeg ned i Chichester by for at finde hendes virksomhed, hvor hun skulle starte dagen efter. Vi skulle også finde togstationen, da jeg jo skulle tage toget til Emsworth dagen efter for at komme hen til Oyster Design, som skal have mig som praktikant i en måned. 

Det er en fed fornemmelse at skulle til at arbejde i et andet land, det har jeg aldrig prøvet før. 
Det længste jeg tidligere har været i udlandet, er en måned i Afrika, men det var jo ferie, og vi rejste meget rundt. I det her tilfælde har jeg jo en base for en hel måned, det er jo nærmest et nyt hjem for en månedstid. 

Da jeg startede dagen efter, fandt jeg Oyster Design med det samme og blev taget rigtig godt i mod. De var rigtig søde og meget imødekommende. Min første opgave blev, at jeg skulle hjælpe en fotograf med at tage en masse produktfotografier af sportssko fra virksomheden Wiggle. Der var 44 sko, og vi skulle tage seks billeder pr. sko. Det var en hård, men også sjov dag. Det var en god måde at starte ligeså stille op på. 

De følgende dage var vi ude og filme præsentationsvideoer af skoene. Der kom to fra virksomheden og skulle filmes, mens de havde skoene på. Forskellige optagelser, hvor de løb, snørebåndet blev bundet osv. Jeg blev sat på opgaven med at holde styr på, hvilken rækkefølge skoene blev optaget i. Vejret var fantastisk, så det var dejligt at tilbringe to dage udenfor. 

I den første weekend tog vi alle fire sammen til Brighton om lørdagen. Stranden ligger meget tæt på byen, og der er høje bygninger, det giver en hel anden oplevelse af England. Det er som om Brighton ligger på en bakke eller et mindre bjerg, fordi hvis du går den ene retning, går byen bare ned ned ned, og hvis man går den anden vej, går den forholdsvis stejlt op. 

Det er en stor og flot by med mange butikker og spændende områder. Steffen og jeg gik hen til en park for at opleve en bygning, der hedder The Royal Pavillion. Den var meget smuk, men bestemt ikke noget man normalt ville sammenligne med noget engelsk. 

I den anden uge fik jeg en opgave om logo designs omkring en virksomhed med unge, der har det svært. Samtidig med at de får hjælp, kan de blive uddannet til vejarbejdere. Jeg lavede en del forskellige udkast til logoer, og jeg prøvede med forskellige farver. I løbet af ugen skulle jeg præsentere mine logo designs for syv medarbejdere, og så fik jeg feedback. Derefter kunne jeg så arbejde videre med opgave med de nye inputs. Det var en fin opgave, for at de kunne finde ud af, hvad jeg kunne. 

Da jeg havde færdiggjort logoet, var min næste opgave at skrive ned, hvad jeg synes om Chichester Colleges nuværende hjemmeside. Det skulle gøres, fordi Oyster Design har fået til opgave at redesigne deres hjemmeside. Jeg fik selv til opgave at lave et hjemmeside design til en evt. underside til Collegets. Omkring hvad det er, der fanger min opmærksomhed, og hvad det er jeg kigger på som udenlandsk studerende, hvis jeg skulle finde et College. Det var en rigtig spændende opgave, og jeg fik meget positiv feedback. Der var nogle få ting, jeg skulle ændre, og så skulle jeg lave en mobiludgave af den. Jeg fik nogle mockups, så jeg kunne sætte dem ind, så det lignede en rigtig hjemmeside og applikation. I denne weekend tog vi en tur til London, af sted tidligt lørdag morgen og kom hjem sent. Steffen og Melissa havde ikke været i London før, så Frida og jeg legede lige guider for dem. Det vil sige, vi var selvfølgelig rundt og se en masse seværdigheder. Vi startede ud med at få lidt mad ved Covent Garden, tog hen til Big Ben og London Eye og Tower Brigde og sluttede af med at få noget mad, inden vi tog toget tilbage til Chichester. 

Om mandagen den tredje uge skulle jeg sammen med fire folk fra Oyster Design til et møde på Chichester College, fordi de skulle op og vise de udkast, de havde lavet som forslag til deres nye hjemmeside. Jeg fik lov til at sidde med til mødet og bare lytte og observere. Vi tog tilbage til kontoret efterfølgende, og jeg fik til opgave at sortere sportstøj fra Wiggle, som vi skulle ud og filme præsentationsvideoer til dagen efter. 

Det var igen en dejlig dag uden for og et skøn vejr at filme i. Jeg skulle igen være den, som holdt styr på rækkefølgen, tøjet blev filmet i. Det var en lang dag, og vi var sent hjemme, men det var hyggeligt. 

Om onsdagen skulle jeg mødes tidligt med Anna (chef) og Ryan (web) fra kontoret. De skulle besøge en ny kunde, og jeg havde nemlig fået den fantastiske mulighed at komme med til York oppe nord på. De skulle besøge Ampleforth Abbey & College, og også her skulle de redesigne deres hjemmeside. Formålet med at tage derop var at mærke stemningen, og se hvordan det er deroppe. Det er helt klart et besøg værd, der var total Harry Potter stemning over det, som om man trådte ind i en helt anden verden eller et eventyr. Det var opdelt i en Abbey, hvor munkene holdt til og et College med en masse elever. Så var det også åbent, så folk kunne komme og besøge stedet og opleve den specielle stemning. Vi fik selv lov til at overnatte på stedet, det var fantastisk at vågne op til disse smukke omgivelser og den eventyragtige atmosfære, der sværmede overalt. Jeg er så taknemmelig for, at jeg måtte få lov til at komme med. Jeg var så heldig at have fået fri om fredagen, men det havde de tre andre ikke. Så mens de var på arbejde, tog jeg alene til Portsmouth for at opleve denne by. Der var en dejlig havn med smuk udsigt og rigtig dyre butikker. Midtbyen var i en mere overkommelig prisklasse og super hyggelig. Om lørdagen tog Frida og jeg en tur til Southampton. Vi var rundt og se havneområdet og de få butikker, der var i midtbyen. 

Den sidste uge bød på plakatdesign til en lille lokal festival, møder, renskrivning til en hjemmeside og hjemmeside design til Ampleforth Abbey & Colleges hjemmeside, som jeg fik ros for.

Efter arbejde den sidste dag gik vi alle sammen lidt tidligere ned og fik en øl. Jeg takkede dem alle sammen for en fantastisk oplevelse, og så var den måned pludselig gået alt for hurtigt.

Jeg er så glad for, at jeg greb muligheden. Så har du bare den mindste lyst til en måned i udlandet, så grib chancen ligesom mig. Du vil ikke fortryde det.