Obligatoriske fag
Som elev har du dansk, matematik og engelsk som obligatoriske fag. Du er automatisk tilmeldt 10. klasses prøverne i disse fag.
Undervisningen i dansk og matematik er på 5 lektioner pr. uge, og engelsk er på 4 lektioner pr. uge.
Valgfag
Fagene dækker bl.a. over tysk, fysik, bevægelserettede fag, kreative fag og mange flere. Fagene kører i to rul i løbet af året og valgfagene kan typisk være med følgende tematikker:
Fysik/kemi
Fysik/Kemi er for alle - man behøver ikke at være en Einstein - man skal bare have lyst og være nysgerrig og klar til at yde en indsats.
Halvdelen af året beskæftiger vi os med kemi, og den anden halvdel med fysik. I fysik/kemi arbejder vi med teori, fælles forsøg og gruppe forsøg.
I kemidelen arbejder vi med emnet ”Syre og Baser” og ”Alkohol”. Og i fysikdelen arbejder vi med ”Lys & Farver” og ”Kernefysik”.
Tysk
Tysk skal bruges til at kommunikere med og derfor er der stor vægt på at tale. Når vi starter, er der ingen regler for, hvordan man taler. Vi skal gennem fejl og mærkelige/sjove sætninger finde lysten til at prøve. Der skal være plads til at lave disse fejl, hvor vi kan grine med hinanden og derigennem opnå lyst til, at ville prøve endnu mere. Vi arbejder ud fra følgende princip: vi skal se, høre, læse og tale tysk hver gang!
Idræt & bevægelse
Udvid din sportslige horisint med forskellige idrætsaktiviteter. Du afprøver nye lege, spil og fysiske aktiviteter.
Aktivitet er nøgleordet! I hver time skal du være aktiv, åben og deltagende. Undervisningen er en blanding af lærer og elevvalgte områder. Det kan bestå af én fast aktivitet, men også et valg mellem 2-3 aktiviteter, hvor der vil være mulighed for at skifte i løbet af timen.
Aktiviteter kunne være: Ultimate, lacrosse, atletik, kampsport, spring, diverse slagbold, styrketræning, spinning, holdtræning/cirkeltræning, beachvolley, boldspil, orienteringsløb, cykling, vinterbadningsaktiviteter, parkour og natural movement og meget mere!
Design og genbrug
Elsker du genbrug? I dette valgfag eksperimenterer vi med forskellige måder at udtrykke sig kreativt og fantasifuldt gennem genbrugsmaterialer.
Du bliver klogere på genrbugsmaterialer, hvornår det er nødvendigt at bruge genbrug og får indsigt i forskellige materialers livscyklus.
Dyk ned i form og farver og vær kreativ, når du skal arbejde med idegenerering og formidling.
Brætspil & kortspil
Er du vild med brætspil og kortspil? I dette fag er der lagt op til hygge og socialt samvær, når brætspil kommer på skemaet.
I bliver udfordret i klassiske kortspil som Hjerterfri og Whist, men skal også arbejde med chance og odds ved fx Poker og Blackjack. I kan også prøve kræfter med forskellige komplicerede brætspil, såsom Pandemic og Settlers, eller arbejde med strategi i skak.
Our Corner
Dette valgfag er et fristed, hvor der er plads til forskellige aktiviteter. Det kunne fx være krea, alternativ bevægelse, håndarbejde, madlavning, film eller meget andet, hvor du finder et frirum.
Her er der plads til fordybelse, og du bliver bedre til at formulere personlige og faglige mål.
Filmkundskab
Bruger du meget tid foran skærmen med Netflix? I valgfaget filmkundskab har vi fokus på filmproduktion og filmanalyse. Nu skal du bag kameraet, når vi i skal producere en dokumentar – reklamevideo om vores skole og lave en spillefilm ud fra eget manuskript, eller en novelle, som omskrives til filmmanus.
Du lærer at udtrykke dig i levende billeder i forskellige filmgenrer fx dokumentar og spillefilm.
Vi tager udgangspunkt i forskellige film, som har relevans for netop jer og I lærer at vurdere film ud fra genre, kultur, æstetik og komposition.
Mere matematik
Udvidet matematik er ikke nødvendigvis for de elever som mangler udfordring i hverdagens undervisning.
Valgfaget er for alle som på den ene eller anden måde ønsker at løfte deres kompetencer.
Der er lagt op til at eleven fokuserer på sit eget standpunkt og derfra, i samarbejde med læreren og klassekammerater, løfter sit niveau.
Så vil du gerne trænes i at bruge forskellige hjælpemidler som Excel, GeoGebra eller wordmat, eller øve dig i at arbejde undersøgende og beskrive og konkludere på matematiske undersøgelser, som forberedelse på FP10 prøven, så er udvidet matematik noget for dig.
Innovation
Innovation og iværksætteri er for de elever som gerne vil prøve, hvordan processen er fra ide til udvikling af et produkt. Evt. prøve hvad det kræver at starte egen virksomhed.
Vi arbejder med idéprocesser, salg og markedsføring, produkt- og konceptudvikling samt indblik i opstart af egen virksomhed.