Tilberedningsmetoder og fremstilling af mad

Målgruppe:
Kurset retter sig mod ikke-faglærte, der arbejder i eller ønsker at arbejde i et storkøkken eller kantine.

Beskrivelse:
Tilberedningsmetoder og fremstilling af mad

Mål:
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for principperne bag en professionel opskrift og tilhørende metodebeskrivelse for en given ret.- At planlægge arbejdsopgaver i det professionelle køkken.- At forklare grundtilberednings-metoder, råvarer og sensorik for en given ret.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At udføre arbejdsopgaver i det professionelle køkken.- At udføre grundtilberedning inden for kogning, bagning, stegning og jævne-stivnemetoder.- At tilsmage en given ret.

Uddannelsesbevis:
Der er en mundtlig og praktisk prøve til uddannelsen

Reduktion af madspild 1

Målgruppe:
Kurset retter sig mod faglærte, som arbejder med professionel forplejning i offentlige og private køkkener.

Beskrivelse:
Tilberedningsmetoder og fremstilling af mad

Mål:
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for metoder ved bæredygtig bortskaffelse af madaffald og emballage i forbindelse med produktion af mad.- At redegøre for forskellige faggruppers samarbejde ved forebyggelse af madspild i madproduktionen.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At planlægge og producere måltider på en måde, som reducerer madspild gennem alle arbejdsprocesser i en madproduktion.

Uddannelsesbevis:
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Råvarer og håndværk i professionelle køkkener

Målgruppe:
Kurset retter sig mod faglærte, som arbejder med produktion af mad til interne og eksterne brugere/kunder.

Beskrivelse:
Tilberedningsmetoder og fremstilling af mad

Mål:
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At kunne skelne mellem egnede tilberedningsmetoder, så retten kan varieres og tilpasses forskellige målgrupper.- At vurdere bedst egnede tilberedningsmetoder for råvaren, så maden fremstår indbydende.- At vurdere råvaren i forhold til kvalitet, sæson, økologi, opbevaring og næringsværdi.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At udvælge råvarerne, der anvendes i professionelle køkkener, ud fra råvarens egenskaber.- At sammensætte passende råvarer, der kan højne og forfine smagsoplevelsen.- At klargøre og tilberede den enkelte råvare, så dens sensoriske egenskaber fremmes.Uddannelsens viden og færdigheder kan opnås inden for et af følgende områder:- Grøntsager, frugt og bælgfrugter- Brug af kød og fisk i plantebaserede retter- Rig smag gennem krydderier, krydderurter og tilberedningsmetoder

Uddannelsesbevis:
Der er en mundtlig prøve til uddannelsen

Brød og madbrød med fibre og fuldkorn

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere (faglærte/ikke-faglærte), der arbejder med fremstilling af brød og som ønsker kompetencer til at kunne fremstille brød med fibre og fuldkorn.

Beskrivelse:
Tilberedningsmetoder og fremstilling af mad

Mål:
Deltageren kan på baggrund af kendskab til definitionen på fuldkorn udvælge råvarer og produkter under hensyntagen til deres sensoriske og ernæringsmæssige kvaliteter. Deltageren kan fremstille dej samt bage og anrette forskellige typer af brød med fibre og fuldkorn, der tager hensyn til sensoriske og ernæringsmæssige kvaliteter og følger anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.

Uddannelsesbevis:
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Samarbejde i grupper i virksomheden

Målgruppe:
Medarbejdere som i deres arbejde indgår i forskellige gruppekonstellationer.

Beskrivelse:
Tilberedningsmetoder og fremstilling af mad

Mål:
Deltageren kan bevidst rette fokus på egen arbejdsindsats i en eksisterende/aktuel arbejds- eller projektgruppe og tilpasse sin arbejdsindsats således at den er med til, at sikre sammenhæng imellem gruppens og virksomhedens mål. Endvidere kan deltageren aktivt indgå i arbejdet med at minimere de processer, der hindrer samarbejde og kan styrke de processer, der fremmer samarbejde i virksomheden. Endvidere kan deltageren bidrage til at understøtte udviklingen af et godt arbejdsmiljø.

Uddannelsesbevis:
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Hygiejne for fødevarehåndtering under bagatelgræns

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig imod medarbejdere med arbejdsopgaver i institutionskøkkener i forbindelse med køkkenaktiviteter for brugergrupper på institutioner for børn, ældre, handikappede eller syge.

Beskrivelse:
Tilberedningsmetoder og fremstilling af mad

Mål:
Deltageren kan håndtere fødevarer på forsvarlig måde ud fra kendskab om mikroorganismers forekomst og betydning for fødevaresikkerheden. Deltageren kan anvende viden om almindelige hygiejneprincipper ved tilberedning og opbevaring af mad samt opretholde god personlig hygiejne og rengøring. Deltageren har kendskab til gældende love og regler for fødevarehygiejne - såvel over som under bagatelgrænsen for fødevarevirksomheder.

Uddannelsesbevis:
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen

Fag 20872 - Tilberedningsmetoder og fremstilling af mad
6 dage
1284 kr.
Fag 20883 - Reduktion af madspild 1
3 dage
642 kr.
Fag 20892 - Råvarer og håndværk i professionelle køkkener
3 dage
642 kr.
Fag 40781 - Brød og madbrød med fibre og fuldkorn
2 dage
428 kr.
Fag 45983 - Samarbejde i grupper i virksomheden
1,5 dage
321 kr.
Fag 47313 - Hygiejne for fødevarehåndtering under bagatelgræns
1,5 dage
321 kr.

VÆLG DATO OG TILMELD DIG

Ledig