5 nyudlærte modtager ML-prisen 2021

På Syddansk Erhvervsskole har vi hele fem modtagere af ML-Prisen 2021: Elias, Helene, Kasper, Tobias og Victor. Fælles for vinderne er, at de ser prisen som en stor anerkendelse for deres indsats på både uddannelsen og ved deres læreplads.
24/9 2021 - anders

Metalindustriens Lærlingepris er en pris, som ikke blot er et symbol på lærlingens faglige stolthed, men bevidner også om dennes ekstraordinære åbenhed og imødekommenhed.

Man skal nemlig have fået karakteren 12 til svendeprøven, mens man skal have udmærket sig som en god kollega og samarbejdspartner gennem uddannelsesforløbet. Dertil indstilles lærlingen både af sin skole og af sin læreplads. Af alle de indstillede lærlinge, modtager kun 25 udvalgte lærlinge prisen. Prisoverrækkelsen fandt sted i dag d. 24. september 2021 i Dronningsalen i Den Sorte Diamant i København.

Elias Laine, udlært industritekniker

Gennem sin uddannelse og læreplads ved Hjernø Værktøjsfabrik, har Elias lært mange ting om mekanik, maskiner og at passe ind i et større hold: ”Jeg har fået lov til at udvikle mig personligt, kreativt og fagligt”. Den 1. september i år startede han på universitetet og læser en 3-årig Bachelor i ’Market and Management Anthropology’.  

Det er andet år i streg, at underviser Lasse Ådal Lapertis har en elev, der vinder ML-prisen. Han beskriver Elias som: ”Han har gennem hele uddannelsen vist stor modenhed, og det er sjældent, at vi oplever elever med så stort et overskud. Når presset stiger, er Elias hurtig til at omstille sig og nå i mål”.

Helene Fager, udlært industritekniker

Helene havde læreplads ved Danfoss A/S, og har en stor ærekærhed for faget. Derfor giver det hende også en stor glæde, når lærere og kolleger har haft hende i tankerne til indstilling af ML-prisen. Siden Helene er blevet udlært, har hun fået job ved Rolf Schmidt Industriplast: ”her har jeg rig mulighed for at CAM-programmere, hvilket jeg er meget glad for”.

Hendes underviser Henrik Edward Gustafsson er meget imponeret over Helenes evne til at inddrage medstuderende, samt hendes åbenhed for nye opgaver: ”Helene holder sig ikke tilbage for at prøve nye bearbejdningsmetoder og nye komplekse opgaver”.

Tobias Skriver Grindsted, udlært lastvognsmekaniker

”Det er vildt stort og et kæmpe skulderklap,”. Sådan lyder det fra Tobias, som modtager ML-prisen for hans indsats på uddannelsen og ved hans læreplads MAN Truck & Bus i Padborg, hvor han har kunnet fordybe sig helt mærkespecifikt. Tobias er blevet ansat som svend ved MAN, og vil i fremtiden gerne dygtiggøre sig indenfor faget.

Per Sørensen, som var Tobias’ underviser, peger især på Tobias’ flotte udvikling: ”Tobias har udvist en fantastisk faglighed, hvor stor appetit for teknik og faglig udvikling har drevet ham til at komme langt”.

Kasper Bjælkerup Larsen, udlært klejnsmed

Kasper er underviseren, Mikkel Sonne Højbergs, niende vinder af ML-prisen. Specielt Kaspers evne til at hjælpe andre, har imponeret Mikkel: ”Kasper er en fantastisk ung mand, med masser af humor og gåpåmod. Han har i den grad udvist selvstændighed, og med fagligt overskud til også at give andre en hånd”.

Kasper har haft læreplads ved ECM Industries A/S, hvor han nu er ansat som svend. Han er glad for at det ekstra arbejde, som han har lagt i sin uddannelse, bliver set og anerkendt: ”Det er fantastisk at få anerkendelse, og at det har kunnet betale sig at give noget ekstra”. Kasper tager fremtiden som den kommer, og har ikke travlt med at skulle beslutte sig for hvad der skal ske – lige nu er det bare fedt at få ML-prisen og at være udlært.

Victor Storm Mortensen, udlært rustfri klejnsmed

For Victor er der en stor glæde og stolthed over at modtage ML-prisen. Victor har været i lære hos Jeros A/S og har især været glad for hvordan han som lærling er blevet involveret i udfordrende opgaver, hvor han også har haft mulighed for at tage ansvar for egen læring. Fremtiden er ikke fast besluttet endnu, men Victor har gjort sig nogle tanker: ”Jeg har en drøm om at flytte til Tyskland i et halvt års tid, hvorefter jeg gerne vil læse videre indenfor smede-faget – måske noget produktionsteknologi”.

Victors underviser Kent Johansen beskriver Victor som: ”en rolig gut, som går stille rundt uden de store armbevægelser. Men, bag dette ligger en stor betænksomhed og godt humør”.

Se fotos af prismodtagerne herunder.
Fotokredit: Søren Malmose. 

 

Foto: Elias Laine (tv) og Helene Fager (th)

 

 

Foto: Tobias Skriver Grindsted (tv) og Kasper Bjælkerup Larsen (th)

 

Foto: Victor Storm Mortensen