Millioner skal sikre vidensløft i branchen for automation og robotteknologi

Det nye initiativ skal styrke den virksomhedsrettede indsats hos Videnscenter for Automation og Robotteknologi, så centrets viden kommer endnu flere virksomheder til gavn.
25/5 2018 - kabr

Testfaciliteter, moderne udstyr, kurser og kompetencer er en del af indholdet i det nye Videnscenter for Automation og Robotteknologi, der holder til på Syddansk Erhvervsskole i Odense. Med en bevilling på 3,1 mio. kroner fra Industriens Fond bliver centrets erhvervsrettede arbejde nu yderligere intensiveret.

-”Danmark huser nogle af verdens førende virksomheder indenfor automatisering og forskellige typer af robotter. For at bibeholde den position er det vigtigt, at både nuværende og kommende medarbejdere i branchen har de kompetencer der skal til for at innovere og udvikle virksomhederne i en konkurrencedygtig retning,” siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond om det nye projekt, der skal give et kompetenceløft til mindst 60 virksomheder.

Skræddersyede forløb til den enkelte virksomhed
Som led i projektet skabes målrettede og individuelt skræddersyede forløb for de virksomheder der engagerer sig i det nye tiltag. Indsatsen skal både styrke kompetencer og markedsmuligheder i industrien, men også bidrage til udviklingen af ny viden og nye redskaber inden for automation og robotteknologi.

-”Jeg er meget glad på robotindustriens vegne. Projektet realiserer og styrker ambitionen med videnscentret om at blive en attraktiv samarbejdspartner for virksomheder i hele landet. Det arbejde havde ikke været muligt uden bevillingen og Industriens Fonds visionære ønske om at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne gennem blandt andet en styrket indsats på området for robotter og automation", fortæller Lars Bregnehøj, direktør for Syddansk Erhvervsskole, der sammen med EUC Syd og Herningsholm Erhvervsskole er hjemsted for Videnscenter for Automation og Robotteknologi.

Det nye projekt kaldes ”Vidensløft – Automation & Robot” og sigter efter at kunne måle en konkret effekt i virksomheders arbejde med automatisering og robotteknologi i blandt andet produktionsprocesser. Konkret er hensigten blandt andet at 40 % af de deltagende virksomheder skal have udviklet og implementeret en ny teknologi, en ny proces eller et nyt redskab, som styrker arbejdet med automatisering og robotteknologi.

FAKTA om Videnscentret:
Videnscenter for Automation og Robotteknologi blev udpeget af Undervisningsministeriet i oktober 2017 og er sat i verden for at skabe en metropol inden for den teknologiske udvikling og for at sikre et øget fokus på erhvervsuddannelserne. Videnscentret er etablereret som et konsortium mellem Herningsholm Erhvervsskole, EUC Syd og Syddansk Erhvervsskole.