ML-prisen går for 6. gang i træk til smedeelev fra Vejle

For sjette år i træk modtager en smedeelev fra Syddansk Erhvervsskole i Vejle Metalindustriens lærlinge-pris. I år modtog den nyudlærte klejnsmed Mathias Hansen og personvognsmekaniker Reber Morshed fra Syddansk Erhvervsskole i Odense ML-prisen.
20/9 2019 - lbk

ML-Prisen blev uddelt den 20. september til 25 udvalgte, og derfor har prisen også en helt særlig betydning.

Videbegærlig personvognsmekaniker
"Allerede fra dag ét viste Reber sig som et målrettet og ansvarsbevidst menneske. Hans videbegærlighed førte til en flot faglig udvikling. Var der noget han ville finde ud af, helmede han ikke før, han havde fundet svaret", sådan lød det i indstillingen til den ML-Pris, som Reber Morshed modtog i Den Sorte Diamant, og han er udlært ved Autohuset Kronsbjerg A/S i Odense.Klejnsmed løber langt for at nå målet
- Det har været fedt, og det har været noget helt specielt at prøve, siger Mathias. Den 21-årige Mathias blev inden sommerferien udlært som klejnsmed med et flot 12-tal i sin svendeprøve. 
- Mathias har koncentreret sig om det faglige og givet den en skalle fra første dag, siger Johnny Volf Jørgensen, der har undervist Mathias på smedeuddannelsen.

- Mathias er en meget dygtig klejnsmed. Han arbejder effektivt og omhyggeligt for at aflevere et godt resultat hver gang. Han giver gerne en ekstra skalle for at nå målet, er selvstændig, løsningsorienteret og har altid en kreativ idé klar, lyder det i indstillingen af Mathias til ML-prisen.

Opskrift på elevsucces: Unikt makkerpar
- Vi tør skubbe til eleverne, skubbe dem lidt ud over kanten, så de får noget selvtillid og selvværd, lyder det fra smedeunderviserne i Vejle Johnny Volf Jørgensen og Mikkel Sonne Højberg. Deres unikke og faglige makkerskab gennem de sidste 11 år ligner opskriften på de gode resultater, som de to smedeunderviserne har skabt sammen.

Mathias har gennem sin uddannelse været i lære hos Hedema A/S. Det har været en læreplads, som Mathias har været glad for. Gennem forløbet som lærling hos Hedema A/S, har han altid forsøgt at tage sig god tid til tingene, og forsøgt at yde så stor en indsats som muligt. Derfor lyder Mathias’ råd, til andre der skal i lære at:
- Man skal tage sig god tid til tingene, og prøve det bedste man kan.

Billedtekst: Lærer Mikkel Sonne, klejnsmed Mathias Hansen, og lærer Johnny Jørgensen.