Teknologicenter i Vejle

Trekantområdets CNC Teknologicenter i Vejle skal fremtidssikre erhvervsuddannelser til industrien. Det nye teknologicenter er blevet til i et samarbejde med Vejle Kommune og indeholder blandt andet en CNC-teknologizone og et robotbearbejdningscenter. Industrivirksomheder, folkeskoler, medarbejdere og lærlinge i lokalområdet får gavn af centeret, der gennem efteruddannelse og øget rekruttering af unge til industriuddannelserne skal sikre veluddannet arbejdskraft til branchen.
15/12 2016 - nwa

Nyt teknologicenter skal sikre 
fremtidens arbejdskraft

Syddansk Erhvervsskoles direktør Lars Bregnehøj er stolt over, at det nye teknologicenter i Vejle, der har fået navnet Trekantområdets CNC Teknologicenter, nu er blevet til virkelighed:

”Vi har investeret i Trekantområdets CNC Teknologicenter for at forbedre vores industrirettede erhvervsuddannelser og øge kendskabet til uddannelser som industritekniker, automatiktekniker, værktøjsmager og smed. Jeg ser det som en af vores fornemste opgaver som erhvervsskole at levere den arbejdskraft, der er behov for og imødekomme erhvervslivets behov”, siger Lars Bregnehøj.

Teknologicenter


Gavner også folkeskolen
Folkeskolerne i lokalområdet får også glæde af det nye teknologicenter. Gennem Teknologi Learning Lab skal grundskoleelever undervises i forbindelse med brobygning og kommunens EUD-10 klasse. Undervisningen vil omfatte teknologiundervisning gennem idéudvikling, programmering og anvendelse af små industrirobotter og LEGO Mindstorm. Eleverne vil bl.a. gennem praktiske forsøg lære om innovation, programmering og teknologiudvikling.

”I Vejle Kommune er vi meget interesseret i, at flere unge tager en erhvervsrettet uddannelse, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard. Vi har vækst i Vejle, og vores virksomheder efterspørger kvalificeret arbejdskraft. Det er derfor meget værdifuldt, at kommunens skoleelever kan besøge teknologicentret. På den måde lærer de også,
hvordan teknologien bruges i nutidens moderne industri. Det kan inspirere flere til at vælge en spændende karriere inden for området”, understreger Arne Sigtenbjerggaard.




Godt lokalt samarbejde
Trekantområdets CNC Teknologicenter omfatter også en udvidelse af værkstedet med en ny CNC-teknologizone, hvor erhvervsuddannelseselever undervises i avanceret bearbejdning på højteknologiske CNC-bearbejdningsanlæg. Robotbearbejdningscentret vil også indgå i brobygningsforløb for grundskolens elever, bl.a. for at synliggøre EUX-karrierevejen.

Lars Bregnehøj fremhæver, at teknologicentret skal løfte det faglige niveau for både lærlinge og medarbejdere i lokalområdet og lægger ikke skjul på vigtigheden af Vejle Kommunes opbakning, for at projektet kunne lykkes. Ud af en samlet investering på ca. 8.000.000 kr. har Vejle Kommune støttet byggeriet med 2.000.000 kr.

”Trekantområdets CNC Teknologicenter er et godt eksempel på, hvad vi kan opnå gennem et godt lokalt samarbejde mellem erhvervsliv, uddannelsesinstitution og virksomheder”, siger Arne Sigtenbjerggaard.




Begejstrede virksomheder

De lokale industrivirksomheder er også begejstret for det nye teknologicenter. Flexteks administrerende direktør Henning Dam er formand for en forening med mere en 20 lokale virksomheder med titlen ”Supportteam for Industritekniker-uddannelsen på SDE”.

Henning Dam siger: ”Uddannelsen som industritekniker får et flot løft, og hele metalindustrien i Vejles og Koldings opland får stor fordel i at kunne benytte teknologicentret til efteruddannelse. Det er en gevinst for små og mellemstore virksomheder som os, at vi kan benytte den nyeste teknologi og samtidig brande os på den måde. Samarbejdet mellem de lokale industrivirksomheder og skolen har båret frugt; vi har stort behov for kvalificeret arbejdskraft og teknologicenteret er vigtigt med nye og tidssvarende maskiner”.

I sidste uge blev Supportteamet for industritekniker-uddannelsen detaljeret informeret om Trekantområdets CNC Teknologicenter, og hele kredsen af lokale erhvervsledere glædede sig over planerne og det drive, Syddansk Erhvervsskole og Vejle Kommune har udvist. ”Trekantområdets CNC Teknologicenter kommer på det helt rigtige tidspunkt”, understreger Flexteks administrerende direktør og uddyber, at til næste år er der udbudsrunde for placering af erhvervsuddannelserne på landets erhvervsskoler. ”Det bliver svært at komme uden om Syddansk Erhvervsskole i Vejle, når industritekniker og de andre metal uddannelser skal placeres i 2017”, slutter Henning Dam.

Vil du vide mere?
Så kontakt campuschef Lars Skibdahl på lsk@sde.dk eller tlf. 2184 8100.


Mere om centeret

  • Trekantområdet CNC Teknologicenter er en samlet investering på 8.000.000 kr. Heraf går over 5.000.000 kr. til nye multiaksede-maskiner (5 akser) og ny robotteknologi.
  • Syddansk Erhvervsskole forventer, at teknologicenteret vil tiltrække flere elever, så elevtallet på industritekniker-uddannelsen samlet set vokser med 50%.