Valgfag og EUD i skolen, skolen i EUD

På Syddansk Erhvervsskole udbyder vi forskellige former for valgfag og forløb, som bygger bro mellem elevernes fag i grundskolen og den praktiske virkelighed på erhvervsuddannelserne. Gennem forløbene får eleverne et unikt indblik i, hvordan undervisningen og studiemiljøet er på en erhvervsuddannelse.

De får også viden om de mange spændende fremtidsmuligheder med enten en erhvervsuddannelse (EUD) eller en erhvervsfaglig studentereksamen i hånden (EUX).

VALGFAG

Eksempel på valgfag på Syddansk Erhvervsskole i Odense, Risingsvej 60

”Byggeri - for dig, som vil prøve kræfter med de 5 byggefag”
Hos os vil eleverne møde nye og spændende udfordringer inden for de 5 byggefag: Murer, maler, elektriker, tømrer og VVS-og energispecialist. Forløbet sætter fokus på håndværk og byggefag og giver eleverne en overordnet forståelse og kendskab til byggefagenes materialer, deres egenskaber og anvendelsesmuligheder i praksis. De vil lære basisteknikker inden for fagområdet som fx formgivning og æstetik, konstruktion og teori.

Byg en udendørsbruser
Sammen med deres kammerater skal de bygge en udendørsbruser. Valgfaget er derfor meget praktisk anlagt og eleverne skal hamre, save, male, mure, skrue, støbe og meget mere inden for de fem byggefag.

Valgfaget er for elever, der ønsker at få specialiseret indsigt i områder inden for byggeriet og de håndværksfag, som arbejder inden for byggeriet.

Vigtig info