Carl Hansen & Søn vinder prisen som Årets Læreplads 2023

Møbelvirksomheden Carl Hansen & Søn blevet kåret som Årets Læreplads 2023. Kåringen fandt sted i København, hvor virksomheden fik overrakt prisen for deres oplæringsindsats. Det var møbelsnedkerlærlingene Asbjørn Glargard (Syddansk Erhvervsskole) og Julie Gjern (Skive College), som sammen havde indstillet lærepladsen til prisen.

Igen i år hylder Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier gode lærepladser for deres vigtige indsats med at oplære elever og lærlinge med uddelingen af prisen Årets Læreplads. Prisen er blevet uddelt siden 1999 til virksomheder, der fagligt, socialt, kollegialt og ledelsesmæssigt har udmærket sig i samarbejdet med deres lærling eller elev.

Carl Hansen & Søn skilte sig ud blandt de 405 virksomheder, der var indstillet, med deres veltilrettelagte uddannelsesforløb med alsidige opgaver og fokus på håndværkets traditioner.

Udvikling og tillid 

I indstillingen af Carl Hansen & Søn skriver lærlingene, Asbjørn og Julie, blandt andet, at lærepladsen "giver én selvtillid og tro på egne evner. Det er også en stor del af det lærlingeværkstedet kan, nemlig at give én mulighed for at prøve tingene af i et trygt miljø, hvor der er plads til udvikling, fejl og spørgsmål. Her får vi lov til at øve selvstændighed. Det vokser man af som lærling".

Jeppe Ravn Frederiksen, leder for lærlingeværkstedet hos Carl Hansen & Søn, er rørt og utroligt stolt over indstillingen og ikke mindst kåringen:

- Det betyder meget, at vores arbejde bliver værdsat af lærlingene - og at de er lige så glade for os, som vi er for dem. Asbjørn og Julie har en fantastisk dedikation til faget og er ikke bange for udfordringer.

Ud af de 405 indstillinger var 28 af dem fra elever på Syddansk Erhvervsskole. Det er et rigtigt flot tal, og vi er meget glade for at eleverne nyder deres tid på lærepladserne.

Juryens afgørelse 

Af Asbjørn og Julies indstilling fremgik det tydeligt, at Carl Hansen & Søn er et sted, hvor godt kollegialt fællesskab og ’fagligt nørderi’ er i højsædet. Jurymedlem Lucas Westphal, formand for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, overrakte prisen med ordene:

- Carl Hansen & Søn lykkes med at være en læreplads, som formår at få læring, arbejde, fællesskab og venskab til at gå op i højere enhed. Lærepladsen støtter, motiverer og viser, at de tror på deres lærlinge. Asbjørn og Julies indstilling emmer af faglig stolthed og det fortjener deres læreplads en stor del af æren for.

Fakta om prisen
I dommerkommitéen hos Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har man vurderet indstillingerne ud fra fire kriterier. Hvad har eleverne fagligt lært? Hvordan er det kollegiale sammenhold? Hvordan sikrer arbejdspladsen, at du lærer, hvad du skal, og får du vejledning? Har din læreplads gjort noget særligt for dig og taget et socialt ansvar? 

Prisen er et kæmpe skulderklap til virksomhederne for deres særlige indsats med at uddanne lærlinge til branchen.

For andet år i streg er Årets Læreplads gået til en læreplads indstillet af en elev fra Syddansk Erhvervsskole.