Den bedste robotklynge i verden

Følg med i de nyeste aktiviteter her via Videnscenterportalen 

Vidensløft: Gratis kompetenceudvikling for små og mellemstore virksomheder i automation og robotindustrien.

Robotvirksomheden Odico sendte deres nye produktionsfolk på et skræddersyet 2- dags kursus i anvendt robotteknologi:

- ”Vi ser det som en kæmpe fordel, at vi ikke skal sende vores folk afsted til Jylland på kursus, men at vi kan få kompetenceudvikling i samme by. Kurset har givet vores folk mod på at turde mere og motiveret dem til at lære nyt. Vi har brug for at vores produktionsfolk også tænker innovativt, så vi kan levere de bedste produkter inden for digital formgivning til byggeriet”, fortæller direktør Anders Bundsgaard. Læs om hvad de fik ud af kurset her

Industriens Fond har bevilliget 3,1 mio. kr. til projektet, som skal være med til at give branchen for automation og robotteknologi et ekstra videnskøft. Små og mellemstore danske virksomheder vil nyde godt af den virksomhedsrettede indsats, hvor de har mulighed for at sende deres medarbejdere på skræddersyede og gratis kurser inden for robotteknologi og automation på Videnscentret. Læs mere om kompetenceudviklingsforløb her

Fakta: Videncenter for Automation og Robotteknologi 
Videnscenter for Automation og Robotteknologi blev udpeget af Undervisningsministeriet i oktober 2017, og er etableret som et konsortium mellem Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, EUC Syd og Syddansk Erhvervsskole. Videnscentret har adresser i Herning, Odense og Sønderborg og er åbent for lærlinge fra landets erhvervsskoler, elever fra grundskolerne og virksomheder, der er nysgerrige på robotter og vil lære om automation. Videnscentret bidrager til robotbranchens økosystem og tilbyder bl.a. virksomheder gratis kompetenceudvikling. Ambitionen er at skabe en metropol inden for den teknologiske udvikling og ikke mindst for at sikre prestige inden for erhvervsuddannelserne.

Onsdag den 15. august 2018 blev Videnscenter for Automation og Robotteknologi officielt indviet, hvor Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel holdt åbningstale: 

Åbningen i august 2018: Den bedste robotklynge i verden

"Vi har kun lige set begyndelsen af det potentiale, som robotklyngen har i Odense, og vores ambition er, at vi skal udvikle den bedste robotklynge i verden", lød det fra Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel i åbningstalen til den officielle indvielse af Nationalt Videnscenter for Automation og Robotteknologi i august 2018. (red. Klyngeorganisationen Odense Robotics).

Åbningsdag i august 2018 der samlede knap 300 gæster i Odense

SDE TV