Den bedste robotklynge i verden

Videnscenter for Automation og Robotteknologi blev udpeget af Undervisningsministeriet i oktober 2017.

Videnscenteret er etableret som et konsortium mellem Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, EUC Syd og Syddansk Erhvervsskole.

Videnscentret har adresser i Herning, Odense og Sønderborg og er åbent for lærlinge fra landets erhvervsskoler, elever fra grundskolerne og virksomheder, der er nysgerrige på robotter og vil lære om automation. Videnscentret bidrager til robotbranchens økosystem og tilbyder bl.a. virksomheder kompetenceudvikling. Ambitionen er at skabe en metropol inden for den teknologiske udvikling og ikke mindst for at sikre prestige inden for erhvervsuddannelserne. Den 28. april offentliggjorde Børne- og Undervisningsministeriet at videnscentrene bliver tildelt bevilling til videreførelse til og med 2024. 

Følg med i de nyeste aktiviteter via Videnscenterportalen.

Industriens Fond har bevilliget 3,1 mio. kr. til projektet, som skal være med til at give branchen for automation og robotteknologi et ekstra vidensløft. Små og mellemstore danske virksomheder vil nyde godt af den virksomhedsrettede indsats, hvor de har mulighed for at sende deres medarbejdere på skræddersyede kurser inden for robotteknologi og automation på Videnscentret. Læs mere om kompetenceudviklingsforløb.