Den bedste robotklynge i verden

Næste arrangement:
Konference torsdag den 31. januar 2019 kl. 10-15.
På EUC Syd, Hilmar Finsens Gade 14-18 i Sønderborg

Bliv inspireret af fremtidens teknologier og lær om festoanlæg, automationsanlæg, robotter og sikkerhed samt UR robotter. Konferencen vil åbne muligheder for at du kan afprøve, blive inspireret og eksperimentere i Nationalt Videnscenter for Automation og Robotteknologi. Denne anden konference vil introducere EUD lærere og virksomheder til kurser i videnscentret.

Som deltager får du værktøjer med hjem, som du kan bruge i din egen undervisning. Konferencens deltagere vælger et workshopspor om formiddagen og et andet om eftermiddagen. Deltag i 6 workshops inden for:

  • Vision
  • UR robotter
  • Robotsikkerhed
  • Industrielle netværk 
  • Factory IO
  • FESTO didacticOnsdag den 15. august 2018 blev Videnscenter for Automation og Robotteknologi officielt indviet, hvor Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel holdt åbningstale: 

Åbningen i august 2018: Den bedste robotklynge i verden

"Vi har kun lige set begyndelsen af det potentiale, som robotklyngen har i Odense, og vores ambition er, at vi skal udvikle den bedste robotklynge i verden", lød det fra Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel i åbningstalen til den officielle indvielse af Nationalt Videnscenter for Automation og Robotteknologi i august 2018. (red. Klyngeorganisationen Odense Robotics).

"Virksomhederne peger på, at de har udfordringer med at rekruttere folk nok for at kunne vokse, udvikle og producere. Derfor er videnscentret afgørende vigtigt. Syddansk Erhvervsskole har været meget aktive fra day one i at finde ud af, hvordan kan de bidrage til branchens økosystem. Eleverne på de uddannelser, der indgår i videnscentret skal være med til at skabe verdens bedste robotklynge. Vi har store forventninger til jer med de faciliteter, vi stiller til rådighed for jer. I er afgørende vigtige komponenter", sagde Peter Rahbæk Juel.

Fremad stormende fokus: Videnscenter for Automation og Robotteknologi
Syddansk Erhvervsskole er af Undervisningsministeriet udpeget sammen med Herningsholm  Erhvervsskole & Gymnasier og EUC Syd til at etablere et Nationalt Videnscenter for Automation og Robotteknologi i Odense.

Komptenceudviklingsforløb skræddersyet til virksomheden:
Industriens Fond har bevilliget 3,1 mio. kr. til projektet, som skal være med til at give branchen for automation og robotteknologi et ekstra videnskøft. Små og mellemstore danske virksomheder vil nyde godt af den virksomhedsrettede indsats, hvor de har mulighed for at sende deres medarbejdere på skræddersyede og gratis kurser inden for robotteknologi og automation på Videnscentret. Læs mere om kompetenceudviklingsforløb her

20 millioner kroner investeres løbende i nyeste teknologi
Videnscentret kræver investeringer i højt specialiseret udstyr for 20 mio. kr. og den store teknologiske satsning vil betyde, at det lokale erhvervsliv omkring de tre uddannelsesinstitutioner bliver inddraget i en række nye aktiviteter inden for robotter og automation.

Også erhvervslivet vil mærke det nye videnscenter:
"Videnscentret åbner ikke bare dørene for elever med tekniske fingre, men tager også imod det lokale erhvervsliv, der får adgang til udstyret, når nyt skal testes i et teknologisk miljø. Som uddannelsesinstitution forpligter vi os til at udvikle læringsforløb, der kan gavne flest muligt. Vi har fx en unik mulighed for at invitere grundskolen inden for til en skoledag med robotter på skoleskemaet, hvor leg og læring går hånd i hånd”, siger direktør Lars Bregnehøj, Syddansk Erhvervsskole.

Dette ligger i tråd med seneste handleplans- og investeringsplan for Region Syddanmarks Vækstforum, hvor medlemmerne har valgt automatisering og robotteknologi som et indsatsområde for 2018/19.

Videnscenter udpeget af Undervisningsministeriet 
Videnscenter for Automation og Robotteknologi blev udpeget af Undervisningsministeriet i oktober 2017 og er sat i verden for at skabe en metropol inden for den teknologiske udvikling og for at sikre et øget fokus på erhvervsuddannelserne. Videnscentret har adresse på Syddansk Erhvervsskole i Odense og er organisatorisk forankret i et konsortium bestående af EUC Syd i Sønderborg og Herningsholm  Erhvervsskole & Gymnasier i Herning. Lars Mathiesen er videnscenterchef  og skal etablere og udvikle videnscentret og skal varetage den koordinerende rolle i videnscentret, der kræver tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv om udstyr, undervisning og lærepladser.

Fakta: Videncenter for Automation og Robotteknologi 
Videnscentret er etableret som et konsortium mellem Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, EUC Syd og Syddansk Erhvervsskole. Videnscentret har adresser i Odense, Herning og Sønderborg og er åbent for lærlinge fra landets erhvervsskoler og elever fra grundskolerne, der er nysgerrige på robotter og vil lære om automation.
Videnscentret investerer løbende 20 millioner kr. i højteknologisk udstyr med en ambition om at skabe en metropol inden for den teknologiske udvikling og ikke mindst for at sikre prestige inden for erhvervsuddannelserne.

Åbningsdag i august 2018 der samlede knap 300 gæster i Odense

SDE TV

Kompetenceudviklingsforløb

Vigtig info

Vigtig info