Som ejendomsservicetekniker er du vild med at arbejde med mange forskellige håndværksfag

Du er allround-håndværkeren, som yder høj service og skaber glæde hos andre. Du har forstand på alt fra installationer og vedligeholdelse af bygninger til udeområder og bæredygtighed.

Som ejendomsservicetekniker sørger du for, at den praktiske del af hverdagen fungerer på fx en skole, et plejehjem, i en boligforening, på kursus- og konferencecentre og større private virksomheder. Du nyder at være blandt mennesker. At være serviceminded og gøre en forskel som den ”personlige vicevært”. 

Ikke to dage er ens

Du får en alsidig hverdag, hvor dagene sjældent er ens. Du er måske lidt af en gør det selv-person. En, som er vild med at arbejde med flere forskellige håndværksfag. Med maskiner og hænder. Med planlagte og pludselige opgaver. Ude som inde. Selvstændigt og i teams. 

På uddannelsen lærer du noget fra både vvs, tømrer, elektriker, maler, murer og anlægsgartner. I hverdagen skal du nemlig kunne lidt af hvert, men langtfra alt. Du klarer selv de mindre vedligeholdelsesopgaver. Andre gange koordinerer du med andre håndværkere til opgaven. Du får også undervisning i samarbejde, konflikthåndtering og psykologi, så du er klædt på til mødet med mange forskellige mennesker.

Som ejendomsservicetekniker arbejder du typisk med:

  • Bygningsrenovering, vedligeholdelse og teknisk drift
  • Styring af tekniske anlæg (varme- og ventilationssystemer/CTS-anlæg)
  • Energioptimering
  • Bæredygtighed og affaldshåndtering
  • Grønne områder og udearealer
  • Planlægning, it, vedligeholdelsesplaner og administrative opgaver som fx indkøb og økonomi
  • Information og vejledning til fx brugere, beboere m.fl.

Fremtidsmuligheder

Der er gode muligheder for læreplads og job som ejendomsservicetekniker. Både i det private og offentlige. Mulighederne er mange. Du kan fx arbejde som ejendomsfunktionær, ejendomsinspektør, pedel, servicemedarbejder eller teknisk servicemedarbejder inden for fx boligselskaber, kursus- og konferencecentre, kommunale og statslige institutioner, større private virksomheder m.fl.

Kan jeg videreuddanne mig?
Som faglært ejendomsservicetekniker kan du vælge at læse videre direkte efter uddannelsen til fx bygningskonstruktør eller byggetekniker. Se alle dine muligheder for videreuddannelse på adgangskortet på ug.dk

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen til ejendomsservicetekniker er opbygget efter 1-2 grundforløb og et hovedforløb. 
Hvorvidt du starter på grundforløb 1 eller grundforløb 2 afhænger af din alder og uddannelsessituation. Begge grundforløb tager 6 måneder. Læs mere om grundforløb 1 og 2. 

Du kan også læse mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplan. 

Grundforløb 1
Her bliver du introduceret for flere forskellige uddannelser inden for fagretningen "Byggeri, energi og konstruktion". Du vil på grundforløb 1 derfor også blive præsenteret for opgaver inden for forskellige andre uddannelser fx: Tømrer, murer og vvs-energi. Se alle fagretninger. 

Grundforløb 2
På grundforløb 2 vælger du dig med det samme ind på en specifik uddannelse, fx ejendomsservicetekniker. 

Hovedforløb
I Odense har du mulighed for at tage hele uddannelsen til ejendomsservicetekniker. I Vejle kan du tage grundforløbet, men skal til Odense eller en anden erhvervsskole for at tage hovedforløbet. Hovedforløbet varer maksimalt 2 år og 9 måneder. Her er du skiftevis på skolen og i lære hos en virksomhed. Læretiden udgør størstedelen af hovedforløbet.

Ny mesterlære
Enkelte har også mulighed for at gå i gang med det, der kaldes ”ny mesterlære”. Ved ny mesterlære erstattes lærlingens grundforløb på skolen helt eller delvist af at være i lære ved en virksomhed. Som lærling deltager du i arbejdet og bliver lært op hos mester, men der kan være kortere skoleperioder – det kan være i forbindelse med certifikatundervisning og anden teoretisk oplæring. Læs mere om ny mesterlære. 

Muligheder for læreplads

Skolens virksomhedskonsulenter arbejder for, at du som elev lettere kan finde en læreplads. Virksomhedskonsulenterne opsøger virksomheder for at få dem til at slå ledige lærepladser op, og giver gode tips, råd og vejledning til elever, som søger læreplads. 

Du kan starte i lære allerede på grundforløbet eller forud for det. For at kunne starte på hovedforløbet skal du derfor have fundet en læreplads i løbet af dit grundforløb. Det betyder, at du har mellem et halvt til et helt år til at finde en læreplads.  

Få inspiration til din lærepladssøgning.

Hvad hvis jeg ikke finder en læreplads?
Hvis du mod forventning ikke finder en læreplads, inden du starter på hovedforløbet, har du mulighed for at komme i det, der kaldes skoleoplæring. Læs mere om skoleoplæring her. 

Økonomi og varighed

Adgangskrav

Er du over 25?

Spørg os

Studievejleder Odense C

Mette Blæsbjerg Nielsen
70109900 / 61147161
mrg@sde.dk

Uddannelsessekretær Odense C

Benthe Krogh Damgaard
63126607
bkd@sde.dk

Find os her

Grindsted
Odense
Billedskærervej 11, 5230 Odense M
Vejle

Erhvervskollegiet